Am fost acolo, Franta, Idei de vacanta, Roxana Bratu.

Disneyland – o lume de poveste

Visul oricărui copil este de a ajunge măcar o dată la Disneyland. În acel loc unde îşi poate întâlni personajele preferate din desenele animate, unde se poate distra şi de unde rămâne cu cele mai frumoase amintiri.

Dar de ce să fie acesta doar visul unui copil, când orice persoană, indiferent de vârstă, este binevenită în lumea magică a Disneyland-ului? În acest loc, oricine are ocazia să intre în atmosfera fascinantă a lumii Disney, de la cel mai tânăr şi până la cel mai vârstnic vizitator.

În faţa Hotelului Disneyland  Decor de iarnă

Eu m-am întors recent de la Disneyland Paris, unde am mers împreună cu alţi colegi de breaslă şi pot spune că a fost una dintre cele mai interesante şi plăcute experienţe de până acum.

Disneyland Resort Paris se află la aproximativ 32 kilometri de Paris, fiind situat în Marne-la-Vallée. Cuprinde două parcuri de distracţii (Disneyland Park şi Walt Disney Studios), Disney Village şi 14 hoteluri. Zborul până la Paris nu durează nici măcar trei ore. Iar în privinţa transferului de la aeroportul Charles de Gaulle către unul dintre hotelurile din Resort, nu trebuie să vă faceţi griji; există un transport special către Disneyland Resort: VEA este un autocar ce leagă aeroportul de hoteluri şi de parcurile de distracţii. Preţul este destul de bun: 17 euro – un bilet pentru adult, 13 euro – un bilet pentru un copil cu vârsta cuprinsă între 3 şi 13 ani; copiii de până la 3 ani beneficiază de gratuitate. În aproximativ o oră, veţi ajunge în siguranţă la hotelul dumneavoastră.

Noi am stat la Hotelul Vienna International Magic Circus; un hotel de lanţ, cu servicii de o calitate extraordinară şi cu un personal care te întâmpină mereu cu zâmbetul pe chip. După efectuarea formalităţilor necesare la recepţie, am mers cât am putut de repede în camere pentru a ne lăsa bagajele şi apoi am luat shuttle bus-ul oferit gratuit de hotel oaspeţilor săi pentru transferul până în parcurile de distracţii. În mai puţin de 10 minute, ne aflam la intrarea în parcuri. Nerăbdători, ne-am procurat biletele de intrare şi… imediat a început distracţia în Disneyland Park. Am studiat atenţi pliantul luat de la intrare, în care era specificat ce atracţii nu trebuia să ratăm în parc şi ne-am pus de acord asupra locurilor în care urma să mergem.

La intrarea în Disneyland Park  Palatul Frumoasei din Pădurea Adormită

Disneyland Park cuprinde cinci zone: Fantasyland, Discoveryland, Frontierland, Adventureland şi Main Street, fiecare zonă având atracţii dintre cele mai interesante. Noi am început cu Buzz Lighter Laser Blast, din Discoveryland. Ce a urmat a fost mult mai interesant… Space Mountain: Mission 2, în acelaşi land. O „călătorie” prin necunoscut, în care nu ştii niciodată ce urmează: o ploaie de meteoriţi, o cădere în gol cu o viteză ameţitoare, răsuciri… neindicat celor slabi de înger.

Nu am ratat nici plimbarea cu Big Thunder Mountain sau cu Indiana Jones în Temple of Peril, am descoperit ce înseamnă să fii un pirat adevărat, la Piraţii din Caraibe, am „zburat” prin lumea fascinantă a lui Peter Pan… însă timpul nu ne-a permis să experimentăm prea multe atracţii. Dar înainte de a părăsi Disneyland Park, am participat cu toţii la ceva cu adevărat spectaculos. Merită să ramâneţi aici până la încheierea programului, în aşteptarea paradei tuturor personajelor. Este unul dintre cele mai frumoase evenimente care se desfăşoară in parc, dacă nu chiar cel mai frumos. Atmosfera este magnifică. Parada se desfăşoară pe Main Street; aici îşi fac apariţia toate personajele din lumea Disney, începând cu Mickey şi Minnie, Pluto, ratoiul Donald, Winnie şi continuând cu absolut toate personajele pe care le-am văzut în desenele animate. Iar în perioada sărbătorilor de iarnă, apare la final şi Moş Crăciun, in compania spiridusilor, aducând şi mai multă bucurie pe chipurile celor care participă la paradă ca vizitatori.

Parada personajelor Disney  Parada personajelor Disney

Walt Disney Studios, un alt parc de distracţii… situat chiar lângă Disneyland Park, acesta oferă spectacole live de cascadorii şi efecte speciale şi aici veţi descoperi secretele studiourilor de filmări. Cel mai frumos spectacol este „Moteurs… Action!” – cascadorii cu maşini, motociclete, efecte speciale nenumărate… nu trebuie să rataţi acest show. The Twilight Zone Tower of Terror este pentru cei cărora nu le este rău de înălţime şi care sunt într-adevăr curajoşi; în acest loc, un lift te urcă şi te coboară cu o viteză mult mai mare decât cea obişnuită… Rock’nRoll Coaster Starring Aerosmith, Studio Tram Tour, Armageddon Special Effects şi multe altele vă vor convinge că o singură zi nu este de ajuns pentru a experimenta tot. Patru-cinci zile sunt de ajuns pentru atracţiile din ambele parcuri: două-trei zile în Disneyland Park şi două în Walt Disney Studios. Şi cu siguranţă veţi mai reveni.

DSC02439  Tower of Terror

Pe parcursul zilei, în cele două parcuri de distracţii îşi fac apariţia personajele Disney. Te poţi întâlni, când te aştepţi mai puţin, fie cu Mickey Mouse, Donald sau Pluto, fie cu Frumoasa din Pădurea Adormită sau cu Albă-ca-Zăpada şi cei şapte pitici. Personajele fac poze cu toată lumea şi dau autografe, în special celor mici.

Programul parcurilor de distracţii este următorul: Disneyland Park este deschis între orele 10:00-19:00, iar Walt Disney Studio – între orele 10:00-18:00. Se poate beneficia în schimb de Extra Magic Hours, serviciu prin care oaspeţii hotelurilor au acces în parcuri începând cu ora 08:00, având astfel ocazia să se bucure din plin de cele 54 de atracţii oferite de parcuri.

Poza cu Mickey Mouse  Personaje Disney

Nu rataţi o plimbare prin Disney Village. Acesta este un loc situat langă cele două parcuri de distracţii, unde veţi găsi cinematografe, discoteci, numeroase magazine, cafenele şi resturante. Cel mai impresionant dintre toate magazinele mi s-a părut Disney Store: aici puteţi găsi cadoul potrivit chiar şi pentru cea mai pretenţioasă persoană; absolut toate obiectele sunt inscripţionate cu sigla Disney şi sunt create special pentru a fi comercializate în Disneyland Resort Paris. De la simple felicitări, albume foto, jucării de pluş şi până la bomboane sofisticate de ciocolată cu chipurile celor mai îndrăgite personaje Disney şi chiar îmbrăcăminte, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Disney Village  Suveniruri

Desigur, magazine cu diverse suveniruri se găsesc şi în interiorul parcurilor de distracţii. Nu există diferenţe de preţ între produsele din magazinele situate în Disney Village şi produsele  din magazinele situate în interiorul parcurilor.

Dacă în ziua plecării din Resort v-aţi hotărât să plecaţi de la hotel şi să vă lăsaţi bagajele la intrarea în parc pentru a vă mai distraţi un pic înainte de a pleca spre aeroport, este bine de ştiut că aceasta este o alegere foarte bună. Bagajele dumneavoastră vor fi în deplină siguranţă, iar cheltuielile nu sunt deloc mari: pentru o geantă de mână sau pentru alte obiecte care nu sunt foarte voluminoase, veţi plăti doar 3 euro; pentru genţi mai mari, valize, geamantane – nu plătiţi mai mult de 5 euro. Locul în care se poate lăsa orice tip de bagaj se află chiar lângă casa de unde se achiziţionează biletele de intrare în parcuri.

Când v-aţi decis să plecaţi spre aeroport, trebuie să ţineţi cont de faptul că este bine să luaţi VEA-ul cu cel puţin două ore şi jumătate înainte de ora de check-in. Eu am luat acest VEA la ora 15.30, din statia aflata la intrarea in parcuri şi am ajuns la aeroportul Charles de Gaulle în exact o oră şi şase minute (pe traseul: staţia de la intrarea în parcuri – hotelul New York – hotelul Cheyenne – hotelul Santa Fe – hotelul Sequoia Lodge – hotelul Newport Bay Club – aeroport, terminalul 2F). Nu trebuie să vă faceţi griji asupra orarului acestui autocar. La faţa locului, în staţie, veţi găsi orele de plecare ale acestuia, pentru fiecare zi în parte, atât spre aeroportul Charles de Gaulle, cât şi spre aeroportul Orly. De asemenea, puteţi consulta şi website-ul oficial al VEA.

O excursie la Disneyland nu va fi uitată uşor. Iar pentru cei mici, va fi o adevărată bucurie şi o experienţă pe care şi-ar dori să o repete… la nesfârşit.

Roxana, noiembrie 2009

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.