Idei de vacanta, Spania.

Descopera COSTA BLANCA

IMG_1272„O noua experienta in Spania! O salba de statiuni: Gandia, Calpe, Benidorm, va asteapta! Hotelurile sunt noi si de buna calitate. Dupa Costa Brava, Costa Daurada, Costa del Sol, pentru turistii romani avem acum si Costa Blanca!”
Alin Burcea

costablancamapGeografic zona se intinde pe cca 200 km pe coasta estica a Spaniei si este marcata de 2 orase binecunoscute – Valencia la nord si Alicante catre sud. Este un adevarat paradis din punct de vedere al climei; „ascunse” intr-un golf si bine protejate de un lant muntos, statiunile principale ale coastei – Benidorm, Calpe si Albir se bucura de un micro-climat perfect in care soarele straluceste in jur de 320 zile pe an! Spre deosebire de alte regiuni ale Spaniei, ploioase sau atinse de valuri toride in timpul verii, aici avem ierni blande si veri placute, cu o medie anuala a temperaturii de 18-20 grade.

 afara de clima placuta, atuul principal al acestei regiuni il reprezinta plajele, considerate a fi unele din cele mai bune din Spania – intinse, late, cu nisip fin precum faina, cu intrare lina in mare, cu apa linistita si extrem de limpede in ciuda nisipului fin. Multe dintre ele au fost premiate cu Blue Flag pentru conditiile naturale si facilitatile oferite clientilor dar si si cu distinctia White Flag pentru atentia acordata curateniei si protectiei mediului inconjurator. Exista plaje animate, pentru tineri, in care muzica rasuna zi si noapte.

Sunt si plaje linistite, pentru familii, cu multe locuri de joaca pentru copii amenajate chiar pe nisip. Iar pentru cei care doresc intimitate exista si plaje mai ascunse, in mici golfuri, departe de forfota perpetua a marilor statiuni. Promenade intinse marginite de palmieri insotesc plajele pe kilometri intregi si devin ziua, dar mai ales seara, gazda unui adevarat spectacol al strazii in care „actori” sunt miile de turisti ce isi fac siesta de pranz sau plimbarea de seara

BENIDORM: 

Statiunile principale sunt in numar de 3: Benidorm, Calpe si Albir, toate bine conturate, inchegate si dezvoltate ca infrastructura de turism. Benidorm este cea mai dezvoltata si mai cunoscuta dintre ele, o statiune vibranta in care daca vrei te poti distra pana in zori sau poti gasi oaze de liniste si relaxare; un amestec inedit de vechi si nou care se intrepatrund pentru o experienta perfecta – te poti plimba in liniste pe stradutele pietruite ale orasului vechi sau poti alege arterele largi, pline de viata ale zonei noi. Statiunea a devenit celebra prin aspectul sau cel putin inedit care epateaza – zeci de cladiri de apartamente si hoteluri zgarie-nori se ridica sprinten pe verticala, proiectate pe albastrul imaculat al cerului. Un adevarat Manhattan la malul marii, Benidorm si-a capatat numele de Beniyork datorita arhitecturii sale dar nu numai. Precum celebra metropola americana, Benidorm a capatat  renumele statiunii care nu doarme niciodata. Zi si noapte, zona centrala dar si zona Levante se afla intr-o efervescenta permanenta – baruri tapas, cluburi, discoteci, terase, cafenele, restaurante prind viata la orice ora din zi si din noapte, intr-o atmosfera captivanta pentru cei tineri. Zona Poniente este linistita, „asezata”, aici familiile cu copii gasesc liniste pentru o vacanta perfecta, departe de zgomotul cluburilor si al discotecilor. De asemenea, Benidorm are o parte centrala veche, pietonala, cu stradute impanzite de mici magazine artizanale, de baruri tapas, de restaurante traditionale, cafenele si terase intime. Tot aici puteti admira biserica San Jaime si va puteti bucura de momente perfecte de liniste savurand panorama statiunii dintr-unul din cele mai frumoase puncte de belvedere – Balcon del Mediterraneo.

 Vezi hoteluri Benidorm!


CALPE:

Statiunea Calpe este a doua ca marime, localizata la 60 km de Alicante si la 120 km de Valencia. Desi poate nu la fel de faimoasa ca Benidorm, Calpe nu este mai putin atractiva. In fapt, Calpe este considerat de multi un Benidorm mai mic, asemanandu-se cu acesta ca arhitectura, infrastructura, atmosfera animata. Ce il deosebeste de Benidorm este viata de noapte – prezenta, dar mai putin tumultuoasa, astfel incat in general Calpe este preferata de cei care doresc animatie dar…”cu masura”.

 Vezi hoteluri Calpe!


ALBIR:

In final, Albir… aflata la cca 10 km de Benidorm, micuta statiune se remarca printr-un caracter si farmec cu totul aparte. De dimensiuni mai mici, este intima, placuta, linistita dar dezvoltata ca infrastructura pentru turism – exista restaurante, cateva pub-uri, cafenele, magazine. Se deosebeste ca arhitectura de „surorile” sale Calpe si Benidorm, statiunea fiind dezvoltata pe orizontala si nu pe verticala. Plaja este cu pietricele si este marginita de o frumoasa promenada cu palmieri.

 Vezi hoteluri Albir!


VALENCIA:

Ca si atractii culturale trebuie sa mentionam mai intai orasul Valencia. Secolele de istorie si diversele civilizatii care s-au perindat pe aici si-au lasat amprenta intr-un amestec cultural absolut seducator. Fie ca vorbim despre zona sa veche, extrem de atractiva, cu obiective marcante (Catedrala, Basilica Sf Maria, Tribunal de las Aguas – monument UNESCO, Mercado Central, Plaza Redonda, etc), fie de zona noua incadrata de bulevarde largi, umbroase, Valencia isi incanta vizitatorii la fiecare pas.

Orasul Artelor si al Stiintelor (Ciudad de las Artes y las Ciencias) este poate unul din cele mai vizitate obiective turistice ale Valenciei si o realizare arhitecturala absolut impresionanta ce ne duce cu gandul la un oras desprins din viitor. Cuprinde un cinema IMAX, Muzeul interactiv de Stiinte Principe Felipe dedicat ultimelor inovatii din domeniul stiintelor, Palatul Artelor Reina Sofia, precum si Oceanograful. Am avut privilegiul unei vizite in cadrul Oceanografului – cel mai mare acvariu din Europa, gazduind cele mai reprezentative ecosisteme marine din lume. Ne-am bucurat sa vedem micii pinguini „scaldandu-se” in picaturile de gheata, adevarati sprinteri odata ajunsi in apa; zecile de rechini care treceau pe deasupra noastra prin tunelul imens ce strabatea acvariul; delfinii  „beluga” de un alb imaculat dar si morsele, imense, lenese dar surprinzator de jucause in apa.

Nu mai putin ne-a incantat si vizita la Parcul Zoo din Valencia – Bioparc – am fi vrut sa petrecem aici o zi intrega, parcul este o incantare in sine, extrem de mare (peste 100.000 mp), foarte frumos organizat, foarte ingrijit. Conceptul sau de baza este zooimersion – este in asa fel construit astfel incat, acolo unde este posibil, sa  nu existe bariere in fata ochiului uman. In acest mod animalele sunt admirate ca si cum ar fi in mediul lor natural. Ne-au placut girafele elegante, gorilele extrem de expresive dar in acelasi timp infricosatoare, elefantii lenesi si gheparzii agili. O incantare absoluta care nu trebuie ratata de cine viziteaza Valencia, indiferent de varsta.


Parcuri Tematice:

 Pentru iubitorii de spectacol, de natura si de senzatii tari, in vecinatatea statiunii Benidorm exista 5 parcuri tematice: Terra Mitica, parc tematic si de distractie in care roller-coast-ere uriase si numeroase alte atractii, spectacole diverse – cu gladiatori, acrobati, etc, numeroase restaurante si magazine de suveniruri vor oferi o zi plina de distractie si adrenalina celor mici sau mari. Mundo Mar – Parc zoo si acvariu in acelasi timp. Atractia principala o reprezinta spectaculoasele reprezentantii cu delfini, cu lei de mare, foci si papagali. Noi am asistat la un impresionant spectacol cu delfini, o adevarata punere in scena a unor fragmente din Fantoma de la Opera, un spectacol complet, demn de profesionisti. Terra Natura – parc zoo  care se intinde pe 32 de hectare cu peste 1500 de animale din 200 de specii diferite, unele din ele aflate pe cale de disparitie. Exista de asemenea doua parcuri acvatice: Aqualandia – unul din cele mai mari parcuri acvatice din lume  si Aquanatura  cu senzationala sa atractie  – La Cresta –  un roller coaster acvatic, unic in lume, care va permite sa experimentati senzatia unica a gravitatiei 0.


Costa Blanca are cate ceva de oferit pentru fiecare. Noua ne-a placut… va invitam si pe voi sa o descoperiti!

  VEZI OFERTA DETALIATA!

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.