Idei de vacanta, Redescopera Romania.

Delta Dunarii mereu fascinanta

Caleidoscop al unor peisaje mereu inedite, paradisul pasarilor si trestiilor, al puzderiilor de pesti,  Delta Dunarii este o regiune de mare frumusete turistica si de un real interes stiintific. Rezervatia Biosferei Delta Dunarii se afla pe locul 5 intre zonele umede ale Terrei si pe locul 2 in Europa, dar ca importanta ecologica este a treia din lume.

Optsprezece rezervatii protejate si zone „tampon” sunt raspandite pe tot cuprinsul Deltei. Puteti ajunge la ele strabatand canale inguste, trecand pe langa plauri acoperiti cu stuf si pe langa paduri, prin locurile in care pelicanii si cormoranii se aduna ca sa prinda peste.

Daca doriti sa explorati acest tinut salbatic in liniste, inchiriati o barca cu vasle si plimbati-va pe canale. Admirati pasarile si animalele – nu lasati acasa aparatul de fotografiat!  Iar totul va fi completat de aromele unui bors de peste sau ale unei delicioase tocanite lipovenesti de peste.

Satele, unde singurele cai de acces sunt canalele care le strabat, par a fi neatinse de trecerea timpului. Casutele albe si albastre acoperite cu stuf sunt parca rupte din filele unei povesti. Veti crede ca ati ajuns pe un taram fermecat. Puteti explora cu barca acest uimitor refugiu natural de o liniste si un calm deplin. Veti simti ca ati patruns in paradis. O vacanta sigur va va relaxa, mai ales ca Delta Dunarii trebuie vizitata macar o data in viata… pentru ca este un loc cu adevarat magic.

Si daca v-am convins, va facem si cateva recomandari de cazare, testate de noi.

Hotelul Cormoran. Situat in Uzlina, la aproximativ 40 de km de orasul Tulcea, hotelul de 3 stele are camere spatioase dotate cu aer conditionat, iar garsonierele au chiar Jacuzzi. Complexul dispune de restaurante, terase in aer liber, baruri… Distractia si relaxarea nu au fost uitate. Daca pescarii au zile pline de activitate si adrenalina, ceilalti au la dispizitie piscine, sauna, centru de echitatie, terenuri de sport, ambarcaiuni proprii. Pentru 5 nopti de cazare, preturile incep de la 142 lei/ persoana/noapte in camera tripla cu pensiune completa.
IMG_3869 IMG_3873

Puflene Resort. Amplasat pe malul lacului, intr-un decor natural unic, Puflene Resort 4* ofera multiple posibilitati de relaxare. Centrul de relaxare al hotelului este remediul perfect impotriva stresului si locul ideal pentru recuperarea tonusului si a bunei dispozitii. Pentru cei pasionati de pescuit se pot organiza excursii cu ambarcatiunile proprii pe canalele Deltei. Centru Spa, jacuzzi, loc de joaca pentru copii, terenuri de sport sunt doar cateva din facilitatile oferite. Preturile incep de la 297 lei/ noapte/ camera cu mic dejun si include si acces gratuit la Spa.
IMG_3761  IMG_3784

Genius Delta Resort. Hotelul de 3* este situat la intersectia bratului Sf Gheorghe cu canalul Uzlina, in localitatea Uzlina, comuna Murighiol. Transferul catre hotel se face din Murighiol, numai pe apa, cu barca rapida si dureaza aproximativ 15 minute. Hotelul pune la dispozitia turistilor trei pontoane generoase, perfecte pentru partide de pescuit de neuitat. Puteti opta pentru programul Delta Dunarii pentru toti. Pentru 399 lei / persoana/ noapte aveti incluse: cazare pentru doua nopti, doua cine cu specific pescaresc, transfer cu barca rapida…
0-0-genius_delta_resort_3 0-0-genius_delta_resort_2

Danube Delta Resort. Complexul de 4 stele este situate in inima Deltei Dunarii, vis-à-vis de pitorescul sat pescaresc Crisan. Pozitia deosebita in care este amplasat, in centrul Deltei,  ofera posibilitatea ca in maximum o ora sa ajungi in orice loc pe care doresti sa-l vizitezi. Este recomandat atat pescarilor, fotografilor sau  vanatorilor, cat si celor dornici de aventura si relaxare. Te poti relaxa la piscine incalzita, la cascada cu hidromasaj si instalatie de cromoterapie. Iti poti lua fie o camera standard incepand de la 64€/noapte/camera cu mic dejun inclus, fie o camera pe Hotelul Plutitor.
0-0-danube_delta_res 0-0-danube_delta_res_1

Pensiunea Pestisorul. Pensiunea de 4* este situate in Dunavatu de Jos, punctul terminus al accesului auto dinspre Tulcea catre inima Deltei. Camerele sunt complet utilate cu: televizor, frigider, internet, telefon, aer conditionat si baie proprie. Pentru pasionatii de fotografie, pensiunea organizeaza excursii, iar pescarilor le ofera cele mai bune locuri, doar de localnici stiute. Tariful este de 184 lei/ camera/ noapte cu mic dejun inclus.
IMG_3816  IMG_3824

Pentru mai multe hoteluri si pensiuni in Delta Dunarii, vizitati site-ul agentiei Paralela 45.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.