Bulgaria, Idei de vacanta.

DE CE BULGARIA ?

De ce Bulgaria? Mi-am pus aceasta intrebare inainte de a pleca in infotour saptamana trecuta, prin statiunile de pe litoralul bulgaresc.

Duni

Este cea mai sudica statiune, la care au ajuns romanii. Statiunea se intinde pe cateva hectare, este un mini-resort, cu 1 hotel de 5 stele, Marina Royal Palace, 3 hoteluri de 4 stele, Marina Beach, Belleville si Pelican si un sat de vacanta, Holiday Village care cuprinde bungalouri si apartamente

Terase numeroase, servicii all-inclusive, plaja impecabila. Realitatea, in anul de criza 2010? Agentiile de turism au stop sales pentru cele doua hoteluri de 5 stele! Oare de ce?

De la Duni, am plecat catre Nesebar-Sunny Beach. Hoteluri si apartamente,hoteluri de 4 si 5 stele, foarte multe noi.

Vechea cetate Nesebar este o bijuterie, foarte buna pentru o plimbare, pentru o seara cu specific la malul marii.
Pe o mica peninsula, de 700 x 400 m sunt cateva zeci de biserici multe din ele cu vechime din secolul XI, dintre care unele inca in picioare.

Nisipurile de Aur

Am vizitat pentru prima oara complexul Riviera – este, de fapt, locul unde veneau in vacanta nomenclatoristii bulgari. Sunt 5 hoteluri – Riviera Beach, Imperial si Oasis, dintre care Oasis, hotel Boutique de 24 de camere si apartamente- cel mai frumos hotel vazut de mine in Bulgaria, un hotel de 4 stele – Lotos si unul de 3 stele – Nimfa.

Complexul are cateva hectare, este un spatiu inchis, bine pazit cu piscine, cu all inclusive, intr-o padure care asigura racoarea atat de necesara in zilele toride de vara.

Surpriza mare – directorul operational, un roman, domnul George Iacob, m-a asigurat ca abia ce vor incepe adevaratele promotii pentru romani.

In rest – hotelurile le stim si le stiti Melia Grant Hermitage- 5 stele fost Kempinski – piscine, sezlonguri, cateva zeci de turisti la barul din jurul piscinei; Hotel Marina 5 stele, hotel Admiral 5 stele chiar pe plaja, cunoscutul hotel Astera 4 stele aproape de plaja.
Peste tot, romani, la inceputul lunii mai.

Albena

Hotelul Flamingo- 5 stele, o bucurie. Kaliakra, hotel de 4 stele, in care deja agentiile au stop sales. Se estimeaza ca in 2010, cca 50% din turisti vor fi din Romania. Peste tot, scris in limba romana, animatori romani, ghizi si receptioneri din Romania. De ce ei nu au sentimentul ca isi vand tara ?

Revin cu intrebarea- de ce Bulgaria?

In primul rand, hotelurile de pe litoralul bulgaresc sunt de 4 si 5 stele, cele din Romania de 2 si 3 stele.
In al doilea rand, la ei, majoritatea hotelurilor sunt noi, la noi majoritatea sunt vechi.
In al treilea rand- toate hotelurile bulgaresti au una sau chiar doua piscine acoperite si 2-3-4 descoperite.
In al patrulea rand – este cu 3-4 grade mai cald.
Nu in ultimul rand este mai ieftin.
Sunt argumente suficiente?
Va mai dau unul!
Albena este la o ora de Mangalia.

Sunt roman, sunt invidios, dar faptele nu pot fi constestate.

Si inca ceva – ei promoveaza in Romania, pe televiziuni, litoralul bulgaresc!
Noi nu promovam litoralul nici macar pentru romani!
Ne trebuie perdele nu-i asa ?

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.