Am fost acolo, Croaziere, Idei de vacanta, Ruxana Bors.

Croaziera Regal Princess

Imi spunea cineva de curand, ca nu ar merge pe un vas de croaziera nici pe gratis, pentru ca i se pare ca nu ar avea ce face un sejur si s-ar plictisi ingrozitor. Netestand personal conceptul acesta nu am avut argumente suficiente in a-i schimba parerea categorica.

Insa am avut ocazia in urma cu o saptamana de a participa la o croaziera pre-inaugurala, in urma careia am realizat cat de putin stiam de fapt despre vasele de croaziera.

La invitatia colegilor de la croaziere.net si organizata de compania Princess Cruises, urma sa petrec 4 nopti pe vasul Regal Princess.

Imbarcarea pe cel mai nou vas de croaziere Regal Princess s-a realizat din portul Trieste. La check-in ni s-a emis un card valoric nominal pe care puteai sa-l folosesti ca mod de plata pe vas.
Am avut o cabina exterioara cu balcon ce oferea o panorama superba asupra marii, de la etajul 9 al vasului, cu un design si comfort asemanator unei camere de hotel de 4*+, dotata cu frigider, TV LED, canapea, birou, seif, aer conditionat, baie utilata cu cabina cu dus.

Nerabdatoare am pornit in explorarea vasului, descoperind piscinele cu jacuzzi de pe puntea superioara, un cinematograf in aer liber unde rulau concerte sau filme, sala de fitness, centrul Spa, terenul de basket, mesele de tenis de masa, golf si alte sporturi, precum si o pista de jogging. Coborand la un etaj inferior am descoperit restaurantele cu bufet suedez, deschise aproape toata ziua.
La un alt etaj am regasit promenada interioara cu numeroasele magazine si cafenele, barurile cu muzica live, sala de spectacol, sala de cinema interactiva, casino-ul, lounge, teatru, club de noapte, galeria de arta, librarie, internet café etc.

Vasul ofera si numeroase optiuni pentru servirea cinei in restaurantele de lux a la carte cu specific: Symphony, Sabatini’s, Allegro sau Concerto. Spectacolele incepeau dupa ora 8.30pm, la care am avut placerea de a lua parte: Motown music, Rock’n Roll Night Party..

Fiind o croaziera pre-inaugurala, pentru a descoperi in principal atractiile vasului, itinerariul vasului a fost foarte scurt: Trieste – Kotor(Muntenegru- Venetia).
Insa am avut ocazia de a debarca in portul din Kotor, denumit si Venetia Muntenegrului, pentru a vizita cetatea medievala si Catedrala St. Tryphon. Portul mediteranean din Kotor este inconjurat de un zid impresionant ce protejeaza orasul de  valuri si are o valoare istorica inestimabila.

Pornind din portul Kotor, ne-am mai putut bucura de serviciile de lux pentru inca o zi pe vasul Regal Princess.

Princess Cruises fiind o linie de croaziera britanic-americana, toate preturile sunt exprimate in usd, iar in magazinele de pe vas am constatat ca acestea erau foarte bune comparandu-le cu cele de la punctele de frontiera din aeroporturi.
Analizand aceasta mini croaziera o pot numi si o vacanta all inclusive, deoarece include cazarea in cabine, toate mesele si gustarile la bord, transportul si vizitarea multor destinatii  fantastice, divertisment, acces la piscine si multe alte distractii.

Croazierele au reputatia unor vacante sofisticate pentru cei foarte bogati si doar pentru o anumita categorie de turisti, insa o croaziera nu este mai costisitoare decat un sejur de sapte zile in strainatate, in plus se potriveste oricui: proaspat casatoriti, familii, cupluri, grupuri de prieteni.

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.