Am fost acolo, Croaziere, Idei de vacanta, Oana Angelescu.

Croaziera pe Mediterana cu Royal Caribbean

Am avut ocazia anul acesta sa testez personal in premiera un concept de excursie relativ nou aparut pe piata romaneasca, o croaziera!

Compania: Royal Carribean, Vasul: Liberty of the Seas

Durata: 5 nopti

Itinerariul: Barcelona-Villefranche (Coasta de Azur) – Civitavecchia (Roma) – Cagliari (Sardinia)-Barcelona

Desi mai vazusem din exterior vase de croaziera cu capacitate similara (aprox 4000 pasageri), am fost totusi impresionata de imaginea  colosului plutitor de indata ce ne-am apropiat de port si l-am zarit asteptandu-ne sa ne imbarcam si sa ne poarte pe valurile spumoase ale Mediteranei.

Ajunsi in terminal, am fost directionati catre punctul de check-in corespunzator puntii pe care urma sa ne cazam. Ni s-a emis pe loc un card nominal care urma sa tina loc de cheie a cabinei, instrument de plata la bord si ID pentru fiecare coborare/urcare pe vas.

Am avut o cabina interioara cu vedere la promenada principala. Sincer, ma asteptam la un spatiu putin claustrofobic, insa nu a fost deloc asa. Ne-am simtit la fel de confortabil ca intr-o camera de hotel de  minim 4 stele.  Cu toate acestea, sigur ca prea mult timp nu am petrecut  aici. De-abia asteptam sa pornim in explorarea pe indelete a vasului.  Am inceput de sus, cu piscinele, peretele de catarare, simulatorul de surf, sala de fitness, centrul Spa si multe alte facilitati pentru sporturi.  Coborand, am ajuns la promenada interioara, cu magazine si bistro-uri, apoi putin mai jos sala de spectacole, patinoarul, barurile cu muzica live, restaurantele, etc.

Compania fiind la origine americana, toate preturile la bord sunt exprimate in usd. In magazinele duty-free de exemplu, acestea pot fi destul de rezonabile comparand cu cele de la punctele de frontiera, asadar doamnelor,  nu strica sa stabiliti bugetul de vacanta luand in calcul si eventualitatea unui shopping “scurt”.

Desi am participat aproape zilnic la diverse seminarii de prezentare, am pastrat suficient timp si pentru coborarea in porturi. Nu voi descrie in detaliu aceste destinatii insa ceea ce trebuie sa stiti este ca in cazul in care nu agreati plimbarile individuale si preferati modul organizat, va puteti inscrie la excursiile optionale online pe site-ul companiei cu minim 4 zile inainte de imbarcare sau la bord, preferabil in prima zi.

In fiecare seara, la intoarcere pe vas, dupa cina de 5 stele servita a la carte in restaurantul Boticelli am avut placerea sa vizionam diverse spectacole sustinute de adevarati profesionisti: patinaj artistic, muzica Motown,  Saturday Night Fever, circ.  Apoi, aveam de ales intre barul Oliver Twist cu muzica live veche, Piano Bar si Discoteca The Catacombs.

Asadar, experienta a fost completa, am putut gusta din toate si pot sa spun ca recomand tuturor: tinere cupluri, familii cu copii, seniori, toti sunt invitati sa se bucure de serviciile personalizate.

Vant la pupa capitane!

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.