Franta, Idei de vacanta.

Corsica, o bijuterie a Mediteranei

Corsica, locul de naştere al lui Napoleon Bonaparte, este destinatia ideala de vacanta, daca sunteti iubitori ai naturii, ai sporturilor extreme, ai lenevitului la soare sau ai mancarurilot traditionale. Insula a fost descrisa de Balzac ca fiind insula franceza scaldata de soarele italian. Orase si sate ingramadite, case cu aer de poveste, sunt un deliciu pentru cei care pasesc pentru prima data pe tarmul insulei.

corsica1

Indeletnicirile de baza ale localnicilor sunt micile productii de mancare si vin, dorind sa se concentreze mai mult pe latura traditionala decât pe cea industriala. Astfel, intr-o scurta plimbare pe insula veti descoperi mii de producatori independenti, cu mici magazine si fabrici, in care nu lucreaza mai mult de 50 de angajati. Importanţa pe care aceştia o dau traditiei se reflecta in produse pe care francezii le numesc „du terroir“ si care au un gust unic. Printre ingredientele si felurile de mancare cele mai cunoscute de pe insula se numara branza de capra, brocciu (branza de oaie), vinul de castane, figatelli (carnati din ficat) sau friptura de porc mistret.
Nu lipsesc nici viile, pe care le veti descoperi pe o mare parte a insulei si din care se fac niste bauturi fine, pe care localnicii le servesc intotdeauna la mesele traditionale.

wine
Vinul nu este singura bautura apreciata in Corsica, ci si Pietra, o bere locala, care pana prin anii 1990 a fost o raritate pe insula, facuta din faina de castane. Castanele au fost aduse pe insula de catre genovezi, si de atunci au dobandit un loc de frunte in bucataria corsicana – sunt numite si „painea” corsicana, faina obtinuta prin macinarea lor folosindu-se si la prajituri, preparate din carne si biscuiti canistrelli. Teritoriul castanelor se afla in interiorul insulei, in partea nordica, si se numeste Castagniccia.

pietra castane
Dar Pietra nu este singura optiune, ci si un sortiment de bere blonda, cu gust usor amar – Serena – si Columba, o bere tulbure de culoare alba, facuta din malt, orz si ierburi aromate.

Daca vreti sa gustati din deliciile bucatariei corsicane si sa va odihniti la o bere din castane, vizitati site-ul Paralela 45 si rezervati un sejur in Sardinia, cu plecare pe 2 iulie, beneficiind de reduceri de pana la 160€/adult.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.