Am fost acolo, Cipru, Idei de vacanta, Marinela Bajan.

Cipru, o destinatie pentru toate gusturile si buzunarele

In perioada 25-31.05.2016, am participat la Infotripul organizat de Paralela 45 in Cipru. Stiam cate ceva despre aceasta tara divizata brutal despre istoria ei si despre faptul ca acolo s-a nascut zeita frumusetii – Afrodita. Ei, una este sa stii cate ceva, si alta este sa vezi si sa simti atmosfera total diferita intre nordul si sudul insulei. Pentru cipriotii din sud exista o singura tara – a lor! Diferentele dintre cele doua parti insa, sunt evidente, palpabile. Niciunde nu gaseste doua culturi intr-o singura tara. Plaja orasului Famagusta, iar in spate se vad hotelurile parasite si lasate asa din 1974, denumit si „Orasul Fantoma” se afla in zona „tampon dintre cele doua tari si se afla sub protectia ONU.
Partea ocupata de comunitatea turca, se transforma incet, incet intr-o alta Antalya, cu hoteluri mari, opulente, toate cu cazino-uri. Ca sa sa dau un exemplu, hotelurile Kaya Artemis 5*, care face parte din lantul Kaya si Arca lui Noe 5* , Elexus 5* se intind pe multe hectare, cu multe facilitati pentru copii si nu numai, cu masa Ultra all inclusive, ce mai, ca la turci!
Hotelul Arca lui Noe, cu o arhitectura deosebita, cu cascade si cu o suprafata de 16 hectare.
In partea de sud gasesti atmosfera si ospitalitatea tipica greceasca. Si aici am vizitat cateva resorturi superbe: Four Seasons 5*, Amathus 5*, Elysium 5* si nu numai, dar aici masa este cel mult FB, pentru ca ei spun ca ar fi pacat sa nu mergi sa iei o masa in tavernele lor, sa gusti din produsele traditionale si sa te distrezi cum numai ei stiu, pana noaptea tarziu.
Partea de sud este incarcata de istorie, de locuri minunate si de obiective turistice. Se pot face excursii din ambele parti, se pot combina sejururile intre cele doua parti.
De aceea, atunci cand recomandati ca si destinatie Cipru, trebuie sa tineti cont de ceea ce isi doreste fiecare de la o vacanta: partea de nord – mancare, relaxare, cazinouri; partea de sud – istorie, traditie, atmosfera, relaxare.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.