Grecia, Idei de vacanta.

Charter Mykonos. Insula greceasca din visele tale

Casute albe, biserici cu acoperisuri albastre, stradute inguste, cocheta insula Mykonos este renumita  pentru peisajele impresionante si viata de noapte vibranta. O evadare intr-o Grecie autentica, renumita in orice colt al lumii datorita salbei de mori de vant din secolul al XVI-lea, mai ales dupa ce Jackie Kennedy Onassis a venit aici pentru a se bronza. Exista cateva atractii care nu trebuie ratate, simboluri ale insulei de sute de ani pe care le puteti descoperi calatorind cu charter Mykonos.

Atractii ce nu trebuie ratate, calatorind vara aceasta cu charter Mykonos

Charter Mykonos - pelicanul PetrosPelicanul Petros. O celebritate, Petros a fost mascota oficiala a insulei de multi ani. Gasit dupa o furtuna in 1954, pelicanul a renuntat la statutul de pasare migratoare, transformandu-se in localnic. Acum, plimbandu-va de-a lungul coastei, uitati-va si dupa pelicanul Petros care, impreuna cu doi compatroti va vor saluta in semn de bun venit pe insula. Colegii nostri, care anul trecut au fost intr-un infotrip in frumoasa insula, l-au intalnit la o cafenea, probabil apa sarata nu-i mai tinea de sete, asa ca putina umbra si o limonada sunt oricand binevenite.

Charter Mykonos - mori de vantMorile de vant. Inca din secolul al XVI-lea, unul dintre reperele cele mai cunoscute din Mykonos sunt morile de vant. Cele 16 mori de vant albe formeaza o salba in jurul insulei, fiind asezate pe cel mai inalt punct. Le veti gasi tiparite pe fiecare vedere sau suvenit al insulei.

 

Charter Mykonos - mica venetieMica Venetie. Casute cu ziduri care rasar din apa, balcoane colorate si trotuare inguste, zona merita vizitata mai ales la apus pentru a savura o cina delicioasa cu fructe de mare la o taverna din zona. Cochetele casute se pare ca au fost construite aproape de apa pentru incarcarea si descarcarea rapida a marfurilor din nave.

Charter Mykonos - bisericas paraportianiParaportiani. Una dintre cele mai cunoscute structuri arhitecturale din Grecia este biserica Paraportiani. O adevarata bijuterie in stil bizantin, cladirea dateaza din 1425. Numele bisericii vine de la cuvantul “porta” (poarta sau usa), aceasta in trecut fiind de fapt intrarea intr-un vechi castel medieval. Biserica este alcatuita din cinci biserici mai mici, construite una peste cealalta.

Charter Mykonos - insula delosInsula Delos. Aflata la doar jumatate de ora cu feribotul de Mykonos, insula Delos este unica. Mitologia spune ca acesta ar fi locul de nastere al lui Artemis, zeita vanatorii, si al lui Apollo, zeul luminii. Unul dintre siturile arheologice cele mai cunoscute din Grecia se gaseste aici, intreaga insula facand parte din patrimoniul UNESCO.

 

Charter Mykonos - farFarul Armenistis. Chiar daca nu se poate vizita, faceti o plimbare pana acolo pentru a admira privelistea spectaculoasa care se deschide privitorului curios. Construit in anul 1891, farul masoara 19 metri inaltime, turnul octagonal fiind unul dintre elementele sale importante.

 

 

Paralela 45 te invita in aceasta vara sa descoperi frumusetea insulei Mykonos. Zbor direct charter TAROM,  plecari din Bucuresti in fiecare zi de miercuri in perioada 15 iunie – 14 septembrie. Garantam distractie din zori si pana-n seara, descoperind insula cu charter Mykonos.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.