Am fost acolo, Angelica Soare, Idei de vacanta, Spania.

Charter Mallorca

Hola, Mallorca!

Ce pot sa spun despre Mallorca ?  In cateva cuvinte, nu pot sa spun decat dragoste la prima vedere ! Mallorca, cea mai mare insula din arhipeleagul Balearic, a fost si este ca un magnet pentru turisti. Este pur si simplu fascinanta.  Daca ai ajuns o data in acest loc, este imposibil sa nu-ti doresti  sa revii.

Tarmul  maiorchin, cu apele sale limpezi si clare,  de un albastru in cele mai teribile nuante, cu plaje late de nisip alb si fin strajuite de palmieri, si cu numeroase golfuri incantatoare te-a vrajit pe loc. Fie ca alegi coasta de sud-vest, cea de sud-est, sau nordul insulei, vacanta ta este garantat una reusita!  Exista statiuni si hoteluri pentru toate gusturile, varstele si pentru toate buzunarele. De la linistitele statiuni Paguera si Santa Ponsa, la dinamicul Magalluf – aflate pe coasta de vest a Palmei, trecem pe partea de est, unde se intind in sir indian binecunoscutele C’an Pastilla, efervescenta Playa de Palma si S’Arenal, unite de o promenada lunga si frumoasa, cu numeroase terase, baruri, restaurante, magazine.

Insa asta nu e tot. Mallorca este mult mai mult decat plaja, soare, mare. Mallorca inseamna si istorie, traditie, civilizatie, cultura. Capitala insulei – Palma – este pur si simplu fermecatoare. Catedrala La Seu, semeata si impunatoare, sta de veghe parca la marginea orasului, iar portul aflat in imediata apropiere, mereu plin de vase de croaziera si ambarcatiuni dintre cele mai luxoase te saluta maiestuos. O data intrat in inima orasului vechi, te pierzi printre stradutele inguste incarcate de istorie, care te poarta spre palate, piete, biserici, cladiri vechi, muzee si numeroase alte obiective culturale. Nu sunt de ratat: Muzeul Architectural Pueblo Espanol, Palatul Almudaina, Baile Arabe, Muzeul de Arta Spaniola Contemporana, Biserica Santa Eulalia, ceva mai departe Castelul Bellver, si inca multe altele.

Si ca sa iti faci o imagine de ansamblu asupra insulei, trebuie neaparat sa patrunzi in inima ei, sa strabati serpentinele ametitoare din muntii Tramuntana, sa-ti tragi sufletul langa SaCalobra la “Torrente de Pareis” – unul dintre cele mai mari canioane mediteraneene, sa te imbarci apoi pe vas si sa ajungi in pitorescul Port de Soller, din care nu ti-ai mai dori niciodata sa pleci, sa admiri in drum spre Soller minunatele livezi de lamai si portocali, si apoi cu trenuletul de epoca sa  strabati un traseu de o frumusete rara prin munti si tuneluri.

De asemenea, sa pui neaparat pe lista de “must see” urmatoarele: Valldemossa, un idilic si pitoresc sat de munte, loc preferat de-a lungul timpului de numerosi scriitori si celebritati, macar unul din cele patru parcuri naturale: S’Albufera, Mondrago, Dragonera si LLevant Peninsula, portul Porto Cristo cu vizitarea Pesterii Dragonului (care adaposteste unul dintre cele mai mari lacuri subterane din lume), Pollenca, oraselul medieval Alcudia, toate de o frumusete incredibila, Palma Aquarium, Marineland, Aqualand.

Iar seara rezerva-ti-o pentru un minunat spectacol de flamenco, un concert de muzica clasica sau distreaza-te intr-unul din numeroasele cluburi si discoteci existente atat in Palma cat si in statiuni.

Insula perlelor, a maslinilor si a migdalilor ofera atat de multe posibilitati de relaxare, cultura, distractie, divertisment, shopping etc incat iti transforma vacanta intr-o experienta  extraordinar de placuta si interesanta. O recomand din toata inima !! Tuturor !

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.