Am fost acolo, Carmen Dobra, Dubai, Idei de vacanta.

Charter Dubai 2011 / 2012

Dubaiul…un proiect maiestos, un vis frumos, o experienta de neuitat !

Dubaiul de azi…a fost visul unui seic cu o imaginatie remarcabila, cu un plan extraordinar de indraznet, care a transformat un loc arid locuit de pescari si cautatori de perle, intr-un adevarat PARADIS.

Numai aici poti vedea cladiri remarcabile, pe care nu le poti descrie in cuvinte, precum: Burj Khalifa un zgarie nori de 828 metri inaltime, cu 30.000 apartamente; cele doua turnuri numite Emirates Towers; hotelul Jumeirah Beach care are forma unui val; Hotel Burj Al Arab construit din mare cu 28 etaje chiar mai inalt decat Turnul Eiffel. Pe renumita Sheik Zayed intalnim de o parte si de alta a acesteia o multime de cladiri inalte si moderne, care sunt: apartamente, birouri sau hoteluri.

Impresionanta este infrastructura orasului cu autostrazi pe multe benzi, dar si metroul: curat, modern, rapid si ieftin. Creat anume pentru a ajunge cu usurinta dintr-o parte in alta a orasului, este preferat de localnici , dar si de turisti. Exista desigur si taxiuri, la fel de moderne si chiar numeroase, dar datorita traficului, majoritatea celor din oras prefera deplasarea cu metroul.

Din punct de vedere al hotelurilor, gasim aici luxul absolut. Totul este deosebit incepand de la facilitatile hotelurilor si varietatea lor, pana la confortul camerelor. Personalul hotelurilor este atent selectionat si chiar daca provin din intreaga lume, au imprimat pe buze zambetul deloc acru sau prefacut, gata oricand sa preia orice dorinta a turistului ca o misiune ce trebuie indeplinita cu succes. O fac cu placere si acest lucru se vede si mai ales, se simte.  Este lesne de inteles ca facilitatile si serviciile sunt cu atat mai variate si mai complexe, cu cat numarul stelelor hotelurilor creste. Pentru iubitorii de plaja si mare, va recomand renumitele plajele publice: Jumeirah Beach si Mamzar Beach , unde va puteti bucura de toate facilitatile (sezlonguri, umbrelute, prosoape, cabine de schimb, terase cu mancare, bauturi racoritoare, cafea, ceai, dusuri cu apa calda etc.)

Daca ziua Dubaiul arata deosebit, noaptea se transforma in ceva nemaipomenit. Luminite de toate culorile marcheaza cladirile inalte, iar barurile sunt pline cu muzica live si DJ. Daca mergeti seara intr-un bar, alegeti-va o varianta pe terasa unei cladiri inalte, veti avea de acolo o panorama de neuitat !

Nu va temeti de cladirile care sunt in constructie, la care se lucreaza practic zi si noapte, macaralele scot un zumzait abia perceptibil.

Va veti intreba probabil, ok… daca aleg Dubaiul, ce pot face aici? Plaja pot face oriunde…

Bineinteles ca aveti ce face si va propun cateva variante pe care nu le-as rata ca turist:

  •  turul panoramic al orasului Dubai: cel mai nonconformist emirat din cele sapte care formeaza Emiratele Unite, un oras care imbina anticul cu modernul, moscheile si vilele in stil autohton cu hotelurile ultra moderne, caile ferate si zgarie nori.  Veti vizita: Burj Al Arab exterior, Atlantis The Palm exterior, Moscheea Jumeirah, fortul Al Fahidi, apoi traversati cu “Abra” (taxi pe apa) Creek Dubai si turul se va incheia cu vizita la piata e aur si mirodenii.
  •  safari in desert cu cina barbeque: veti fi preluati de la hotel cu masinile 4×4 care va vor duce in desert. Veti trai momente de suspans si adrenalina create de soferii extraordinari care fac un adevarat slalom printre dunele de nisip. Pe seara, veti admira  apusul  de soare care are un farmec deosebit in desert. Veti ajunge intr-o locatie unde se desfasoara seara in continuare. Aici, va veti rasfata pe pernele din jurul meselor,  va puteti decorati mainile cu motive florale executate cu henna de o localnica, puteti face poza cu camila sau puteti savura o narghilea.  Va veti bucura de ospitalitatea traditionala araba reflectata in mancarea servita, muzica si dansul din cursul serii.
  •  turul orasului Abu Dhabi:  capitala Emiratelor Arabe Unite incanta pe fiecare turist cu verdeata, interpretarea moderna a arhitecturii arabe, cu vilele si palatele ce o strabat.Se viziteaza: Moscheea Sheikh Zayed a treia ca marime in lume, Hotelul Palatul Emiratelor o creatie in stilul celor 1001 de nopti, dar in fapt un hotel de sapte stele al lantului Kempinski, satul traditional cu un muzeu special creat pentru a prezenta traditiile si istoria locuitorilor emiratului Abu Dhabi. Dupa pranz, se strabat insula Fericirii (Saadiyat) si insula Yas care este si gazda cursei de Formula 1 si a celui mai mare parc tematic acoperit din lume Ferrari World.
  •  Burj al Arab : aveti acces in acest hotel, numai daca achizitionati un pachet de 2 bauturi la Sky view bar sau o cina “arabic buffet” in salonul Al Iwan.
  •  Burj Khalifa : este o capodopera urbana, cea mai inalta cladire din lume si gazda hotelului Armani si a celebrei casa de moda, precum si a unor restaurante de lux.  Din cladire, de la etajul 124 puteti admira Fantana muzicala , proiectata de aceeasi echipa care a realizat fantana muzicala de la hotel Bellagio din Las Vegas, cu jocuri de lumini si sunet, spectacol ce are loc in fiecare seara incepand cu ora 18.00.

Pentru amatorii de cumparaturi, puteti vizita Dubai Mall situat chiar langa Burj Khalifa care are 1200 de magazine si spatii de divertisment, o gama impresionanta de recreere si atractii, de exemplu aici puteti vizita cel mai mare acvariu din lume. Mai sunt si alte locatii pentru cumparaturi, de exemplu: Emirates Mall (unde se afla si celebra partie de schi artificiala), Marina Mall , Deira City Center Mall, IBN Battuta , dar si bazaruri in zona Deira.

Cel mentionate mai sus  sunt  aspecte  sumar prezentate,  prin  care sper sa va trezesc interesul pentru destinatia Dubai…insa, adevarata frumusete o veti descoperi singuri! 

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.