Am fost acolo, Cristina Mihai, Idei de vacanta, Turcia.

Charter Antalya – plecare din Bacau

ANTALYA – “MAMA” VACANTELOR ALL INCLUSIVE!

 

Lumea spune ca Antalya ar fi neoficial capitala turistica a Turciei. Si asta deoarece are plaje superbe, care  sunt printre cele mai curate din Mediterana,  pentru ca are o mostenire arheologica foarte bogata,iar dincolo de portile hotelurilor “all inclusive”,turistii sunt  asteaptati de  o multime de atractii.

Pentru zecile de mii de turisti romani care o viziteaza an de an, Antalya se poate traduce simplu prin trei cuvinte-“vacanta fara griji!”Ca sa parafrazez un client,care vroia neaparat Antalya”all inclusive”,ajungi la hotel,iti pui portmoneul in seif,si-l iei la plecare-practic nu prea mai ai nevoie de el.

Pentru mine,ca agent de turism,Antalya este destinatia care se vinde cel mai bine-dintre charterele de vara,aproape ca pot spune ca “se vinde singura”.Fara indoiala ca majoritatea familiilor iesene,in special cele cu copii,care aleg pentru vacantele de vara o destinatie externa,incep intotdeauna cu Antalya…Unii raman fideli destinatiei si in anii care urmeaza…si schimba cel mult resortul.E chiar amuzant cum in anumite cazuri ai ocazia sa vinzi hoteluri pe care nu le-ai promovat neaparat tu,ci au fost promovate “prin telefonul fara fir”al clientilor-asa cum s-a intamplat in sezonul  2011 cu nou deschisul  Maxx Royal.Clientii il cereau pentru ca auzisera de el..de la prieteni sau alti iubitori..de Antalya.

Nu in ultimul rand charterul de Antalya cu plecare din Iasi ,daca nu ma insel in 2007 a fost prima optiune pe piata ieseana de a pleca direct din orasul natal,fara oboseala drumului Iasi-Bucuresti,care preceda orice vacanta externa.

Toate acestea fiind zise, Antalya- este un “must have”in portofoliul de oferte al oricarei agentii.

Am avut ocazia sa vizitez Antalya intr-un infotour organizat in martie 2010 si am cunoscut atunci o parte din hotelurile de acolo, statiunile ,precum si plajele de pe Riviera Antalyei, de la Tekirova la Alanya,

Partea vestica  a regiunii te  impresioneaza prin salbaticia Muntilor Taurus, care se pierd in limpezimea Marii Mediterane si prin frumusetea statiunilor Tekirova, Kiris, Camuva, Kemer(preferata mea) si Beldibi.

Spuneam ca statiunea mea preferata este Kemerul,munte si mare laolalta .In aceasta zona, in afara plimbarilor pe mare cu ambarcatiuni,  puteti porni intr-un jeep safari pe coasta Mediteranei. In apropiere se afla siturile arheologice Phaselis si Olympos.. Este un loc potrivit pentru shopping de hand-made-uri pentru ca aici se gasesc multe obiecte traditionale de calitate la preturi avantajoase: argintarie lucrata manual, tesaturi si pielarie

Mergand spre est, am avut  ocazia sa vizitam Antalya, capitala regiunii mediteraneene. Daca sunteti “fan”al plajelor cu nisip,atunci e bine,fara indoiala sa alegeti un hotel situat in una din urmatoarele statiuni :Lara-cea mai noua si mai apropiata statiune de aeroport, urmata de  statiunea Belek-renumita pentru padurile de pin, hotelurile luxoase, terenurile de golf si fotbal pregatite pentru sportivi tot timpul anului. Urmatoarele doua statiuni, Side si Alanya, sunt inzestrate cu cele mai lungi plaje de pe coasta mediteraneeana.

Si ca sa inchei,daca in afara de plaja sunteti dornici si de altceva, va recomand o excursie optionala organizata de touroperatorul partener in Turcia,de exemplu,excursia Aspendos-Side-Manavgat.Aveti ocazia sa vizitati unul dintre cele mai bine conservate teatre romane din lume,Aspendos ,apoi Side, fost centru de comert si schimb de sclavi,si  nu in ultimul rand puteti admira cea mai mare cascada din zona Antalyei, Cascada Manavgat.Iubitorilor de croaziere,fie croaziera din Kemer ,fie cea din Alanya,prilej de a pretrece o zi admirand apele cristaline ale Mediteranei. Si de ce nu,vestita “Seara turceasca”,care va ofera  ocazia sa petreceti  intr-un restaurant frumos decorat, savurand mancaruri traditionale turcesti si admirand pe scena dansuri si obiceiuri de la nunta, dansatori de muzica populara turceasca din toate colturile tarii, o seara orientala din care nu vor  lipsi nici dansatoarele din buric.

In afara de aceste excursii enumerate pe scurt,ca si in cazul mancarii servite in restaurantele hotelurilor,posibilitatile de petrecere ale timpului liber sunt multe,dupa gusturi diferite,”din abundenta”…..

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.