Bulgaria, Idei de vacanta.

Câte ceva despre staţiunea Borovets din Bulgaria

Borovets este o staţiune pe care o recomand în primul rând familiilor cu copii. Nu este o staţiune de dimensiuni foarte mari, seamănă cu Predealul nostru. Este liniştită, înconjurată de păduri de pini şi are hoteluri bune. Facilităţile legate de schi şi pârtii sunt de asemenea incomparabile cu ceea ce oferă staţiunile noastre. Situată la 70 km de Sofia, este relativ uşor accesibilă, însă lipsa indicatoarelor poate fi un inconvenient. Este important ca la ieşirea din Sofia să urmăriţi indicatorul de Istanbul. Deşi pare ciudat, acesta este indicatorul care trebuie urmărit. La un moment dat, una dintre ieşirile de pe autostradă duce către Istanbul şi Samokov. Samokov este un oraş situat la doar 10 km de Borovets, iar odată ajunşi aici veţi găsi şi indicatorul de Borovets. În staţiune sunt aproximativ 15 hoteluri. Nu este o staţiune foarte animată, însă există câteva restaurante şi taverne unde turiştii îşi pot petrece timpul.

Borovets

Staţiunea este situată în Munţii Rila, iar pârtiile totalizează 40 de km. Există 3 zone mari de schi: Sitnyakovo Ski Center, Yastrebetz Ski Center, Markudjik Ski Center. În Yastrebetz, gondola urcă până la 2369 m, după care există diverse instalaţii cu care turiştii pot ajunge la altitudini mai mari. Sitnyakovo este recomandat pentru perioadele în care condiţiile meteo nu sunt foarte bune. Altitudinea maximă din aceasta zonă de schi este de 1780 m. A treia zonă de schi, Markudjik, are pârtii până la 2550 m altitudine. Pârtiile de schi din Borovets au toate gradele de dificultate, astfel că orice practicant al acestui sport va găsi pârtia potrivită.

Borovets

Este recomandabil ca turiştii să îşi achiziţioneze ski-pass-ul odată cu serviciile pentru cazare, nu la faţa locului. În primul rând, pentru că tarifele la faţa locului sunt mai mari faţă de tarifele pentru aceste facilităţi achiziţionate anticipat. În al doilea rând, dacă ski-pass-ul se ia de la faţa locului, turiştii sunt nevoiţi să-şi facă acolo o poză ce va fi aplicată pe acesta si vor fi controlaţi mai atent şi mult mai riguros decât turiştii care îşi cumpără ski-pass-ul din agenţie. Avantajele cumpărării ski-pass-ului din agenţie: tarife mai mici, controale mai puţine, nu este nevoie de poză pe ski-pass. Dezavantaj: ski-pass-ul poate fi cumpărat doar împreună cu un echipament, fie pentru ski, fie pentru snowboard. Numai ski-pass se poate lua doar la faţa locului. Turiştii care aleg sa plătească pentru facilităţile de schi şi snowboard din agenţie vor fi aşteptaţi dimineaţa, lângă staţia de gondolă, de un reprezentant al agenţiei partenere locale, care le va înmâna ski-pass-ul. Important de ştiut: fiecare turist care va primi un ski-pass va trebui să achite la faţa locului un depozit de 5-6 leva, ca şi garanţie pentru echipamentele închiriate. Acest depozit va fi returnat turistului la încheierea perioadei de utilizare a facilităţilor de schi/snowboard.

Roxana, octombrie 2009

Borovets

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.