Am fost acolo, Bulgaria, Idei de vacanta, Roxana Bratu.

Bansko, Bulgaria

Anul trecut am vizitat statiunile de ski din Bulgaria. Dintre toate, cea care mi-a lasat cea mai buna impresie este Bansko.

De ce am ales Bansko? Pentru ca este un loc in care exista o varietate de activitati pentru petrecerea timpului.

Bineinteles, pe primul loc in randul acestor activitati se numara sporturile de iarna. Conditiile de ski in Bansko sunt excelente, partiile sunt foarte bine intretinute; acestea totalizeaza 70 kilometri si dispun de toate gradele de dificultate, astfel incat atat incepatorii, cat si sportivii profesionisti sa gaseasca partia potrivita. Desi partiile de ski se afla in afara orasului, transferul catre acestea este asigurat de shuttle-urile pe care hotelurile le pun la dispozitia turistilor.

Centrul vechi din Bansko este un alt motiv pentru care aleg ca destinatie de vacanta acest oras. Inclus in patrimoniul UNESCO, acesta este renumit pentru frumusetea sa, monumentele culturale si istorice si atmosfera romantica. Nimic nu este mai relaxant decat o plimbare prin centrul vechi, pe stradutele inguste si pietruite. In centrul vechi am gasit si o multitudine de restaurante traditionale bulgaresti (cunoscute sub numele de “Mehana”), unde turistii pot servi masa si se pot distra; animatia din incinta acestor localuri este pe placul turistilor, atmosfera fiind intretinuta de formatii de muzicieni locali.

Hotelurile (in special cele de 4 stele) sunt foarte bune, exista si multe apart-hoteluri ce pun la dispozitia turistilor apartamente cu unul sau doua dormitoare, complet mobilate si echipate. Majoritatea hotelurilor ofera cazare cu demipensiune, turistii avand astfel posibilitatea de a servi masa de pranz fie in localurile situate in apropierea partiilor de ski, fie in restaurantele de tip Mehana, care se regasesc peste tot in Bansko. Exista si cateva hoteluri care ofera masa in sistem all inclusive.

Multe hoteluri sunt noi, deschise de 2-3 ani, pentru toate gusturile si bugetele. Exista si cateva hoteluri care pot fi incadrate la categoria 4*superior, precum Perun Lodge sau Bansko Spa & Holidays, calitatea serviciilor oferite de acestea fiind asemanatoare cu cea a hotelurilor de 5* din statiune. Nu sunt de neglijat nici hotelurile de 3* sau 3*superior; le recomand celor care au buget de vacanta mai restrans. Iar tarifele sunt exceptionale: 30 euro / noapte pentru un apartament cu un dormitor (respectiv 15 euro / persoana) este un tarif mai mult decat bun pentru un hotel de 3*. Pentru hotelurile de 4*, tarifele pornesc de la 30-32 euro pentru o camera dubla, pe noapte.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.