Am fost acolo, Idei de vacanta, Italia, Ruxana Bors.

Amintiri superbe din Sorrento

Cand sunt intrebata cum a fost in cel mai recent infotrip de pe Coasta Amalfitana nu gasesc suficiente cuvinte pentru a descrie atatea locuri minunate , culori, peisaje incredibile si de ce nu, trairi.
Majoritatea spun ca pleaca in vacanta pe Coasta Amalfi, insa, desi vor sta cazati intr-un singur oras, vor calatori prin mult mai multe (si de pe o plaja pe alta) pe toata durata sederii lor.
Dupa un zbor direct de aproximativ 1h 45’ am aterizat la Napoli, de unde am pornit spre Sorrento (la o distanta de aproximativ 50 km), baza de plecare catre celelate destinatii. Spun baza de plecare deoarece exista acces usor atat cu autobuzul cat si cu transportul propriu catre Positano, Amalfi, Ravello si ferryboat catre Insula Capri (o excursie ce nu trebuie evitata), sau direct cu trenul de coasta catre Napoli sau Pompei.

In Sorrento am fost suprinsa de frumusetea lui si in mod special de vegetatia luxurianta din curtile interioare ale hotelurilor de lux si numeroaselor terase, restaurante si chiar din oras. Se observa inca de pe drum faptul ca lamaile sunt la mare cinste in Sorrento, la fel si portocalii. Veti vedea livezi intregi de lamai, frumos protejate deasupra cu plasa impotriva pasarilor probabil. In Sorrento, la orice colt de strada si la orice butic de suveniruri veti vedea la vanzare o intreaga variatate de sticle de limoncello. In intreaga zona Amalfitana veti observa ca limoncello este bautura de baza, cu distinctie in Sorrento si Capri.

Sorrento ofera o frumoasa priveliste catre vulcanul Vezuviu si o multime de stradute vechi si inguste pline de optiuni (mancare, shopping, suveniruri).

La capitolul plaja, Sorrento nu este cel mai fericit loc pentru asa ceva, ca si optiuni exista cateva pontoane cu sezlonguri si umbrele.
Drumul de la Sorrento catre Positano este o incantare, cu cat ne apropiam, cu atat adrenalina crestea vazand spectacolul prin parbrizul masinii. Cu drumul plin de serpentine sapate in munte si cu marea in dreapta orice manevra parea o provocare, orice masina venind din sensul opus parea un obstacol, iar privelistea asupra coastei iti taia respiratia. Este printre cele mai fotogenice zone ale Coastei Amalfitane, fiind cocotat pe stanci, cu case roz, galbene, portocalii si restaurante cochete. Stradutele sunt pline de magazine cu haine din in, accesorii si produse din lamaie (pentru ca aici in toate magazinele pentru turisti sunt expuse produse care aveau la baza ingredientul principal: lamaia).

Plajele din Positano nu au nisip fin ci un fel de pietricele.
Ajungand in Amalfi, am realizat ca este cea mai populara statiune turistica, avand o singura plaja, mai aglomerata, insa majoritatea hotelurilor ofera si plaje private. Centrul istoric ofera nenumarate atractii, fiind extrem de pitoresc.
Traseul de la Amalfi la oraselul Ravello, aflat la o altitudine mai mare, este superb. Se paraseste soseaua de coasta si se urca pe serpentine spre munte. Am intalnit aceleasi peisaje incredibile: vile elegante, biserici, vestigiile unui castel, livezi de lamai.

Aici am vizitat gradinile Vilei Rufolo. Gradini pline de culoare si plante exotice care ofera o panorama superba asupra orasului Amalfi si a intregii coaste.

Vila are si un teatru in aer liber, unde au loc an de an, concertele din timpul festivalului de la Ravello.
Coasta Amalfitana ofera numeroase posibilitati pentru excursii, iar un sejur aici nu poate fi complet fara o vizita la Pompei si la Vulcanul Vesuvius.

Cam acestea au fost, in cateva idei, amintirile din cea mai frumoasa zona a Italiei, unde macar odata in viata pe aici ar trebui sa treaca toti iubitorii de frumos, de peisaje, de mare si munte…

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.