Am fost acolo, Idei de vacanta, Mirela Gheorghe, Portugalia.

Algarve si plajele spectaculoase

Albufeira incanta cu plaja sa uimitoare, cu un climat placut, cu o selecție larga de restaurante, pub-uri și o viața de noapte trepidanta. Sunt multe locuri pe care le vei indragi in Albufeira, iar de-a lungul timpului aceasta a contribuit la transformarea a ceea ce a fost o data un sat de pascari, intr-una dintre cele mai polulare destinatii de vacanta din zona de sud a Portugaliei.
Praia da Marinha este situata intre Carvoeiro și Albufeira, aceasta plaja frumoasa este parca protejata de multiplele formatiuni de roci ce creeaza un peisaj uimitor. Este una dintre cele mai caracteristice plaje din Algarve – si una dintre cele mai fotografiate, fiind parca emblema destinatiei alatura de Para de Benagil! Plaja este foarte populara pentru scafandrii și iubitorii de snorkelling, deoarece apa este incredibil de limpede. Una dintre cele mai bune moduri de a aprecia frumusețea acestei zone este de a face o excursie pe indelete cu barca de-a lungul coastei.
Praia da Falesia are o intindere foarte mare de nisipuri aurii sustinute de stanci rosii dramatice, perfecte pentru plimbari lungi și cu vederi minunate de-a lungul golfului. Situata central, la vest Vilamoura, inainte de a ajunge la Olhos de Água, ofera mai multe puncte de acces la fiecare capat al stancii, reprezentand locul perfect pentru a viziona apusul de soare.
Plajele din Lagos sunt unele dintre cele mai bune din Algarve si se intind pe 4 km: de-a lungul Meia Praia, Batata Beach, Dona Ana Beach cu o spectaculoasa formatiune sub stanci mici pare ca ar fi imbratisata de acestea, Camilo Beach pe drumul spre Ponta de Piedade si frumosul golf nisipos din Porto de Mos Beach, cea mai departata plaja de centrul orasului Lagos. Vederea pe care o ofera plaja este uluitoare. Acesta este practic un golf protejat, foarte potrivit pentru inot si este o alegre ideala pentru zilele mai racoroase.
Prezentarea plajelor din Lagos nu se poate incheia fara a aminti de faleza Ponta de Piedade unde gasim o plaja foarte mica in partea stanga a farului, iar catre este se poate vedea coasta Algarve care se intinde in departare, cu privesliste catre golful Alvor, Portimao, Corveiro si mai departe, cu dealurile Monchique ca si fundal. De pe stanci se poate admira apusul, priveliste ce nu trebuie ratata. Este cu adevarat un loc ce nu trebuie ratat, trebuie vizitat, nu inainte de a explora  pesterile sapate in faleza.
       

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.