Idei de vacanta.

10 sfaturi pentru o vacanta la schi perfecta

snowboarder.480

Craciunul a trecut, in cateva zile intram in noul an si un sejur la schi poate fi alegerea perfecta pentru o evadare de sezon.

Iata cateva sfaturi pentru un sejur la schi perfect:

Documenteaza-te!

1. Afla mai multe despre locatia propusa: distanta pana la partie, oferta de “après-ski”, gradul de dificultate al partiilor, gradul de dezvoltare al retelei de transport pe cablu (telecabine, telescaune, teleschi-uri) .
Aceste informatii ar trebui sa iti fie puse la dispozitie de agentul tau de turism atunci cand iti prezinta oferta si nu ar trebui sa iti pierzi timpul tau pentru a culege datele din diferite locuri.

2. Daca esti incepator poate fi mai convenabil sa inchiriezi tot echipamentul decat sa-l achizitionezi acum.
De multe ori statiunile iti ofera pachete care includ si inchirierea echipamentului si lectiile de schi necesare unui incepator. In felul acesta nu investesti niste bani intr-un echipament care in timp va trebui schimbat si vei beneficia si de un echipament potrivit indemanarii tale.

3. Inainte de a-ti face bagajele verifica fie cu agentul tau de turism fie cu linia aeriana folosita care sunt conditiile de transport pentru bagaje. In sezon multe companii aeriene ofera transportul echipamentului de schi gratuit. Intreaba si daca nu beneficiezi de o asemenea oferta asigura-te ca toate conditiile si costurile iti sunt cunoscute.

Alege cea mai buna oferta!

4. Documenteaza-te asupra pachetelor pe care le ofera agentiile de turism: de multe ori o oferta aparent mai scumpa este mai convenabila deoarece are incluse pe langa cazare si schi pass-urile sau lectii gratuite de schi.

5. Pentru discounturi semnificative ia in calcul programarea sejurului cu mai mult timp inainte – in acest fel vei beneficia de ofertele de Early Booking.
Daca esti flexibil in ceea ce priveste datele de plecare alege o oferta Last Minute. Si aici discounturile sunt semnificative.

Ai ajuns la destinatie ?

6. Poarta haine potrivite!
Imbraca-te cu haine calduroase si lejere : fibra sintetica sau lana (bumbacul este mai friguros). Pune de preferat mai multe randuri de haine pe tine decat un singur rand foarte gros. In felul acesta poti fi sigur ca nu iti va fi frig indiferent de modul in care va evolua temperatura afara.
Nu purta doua sau mai multe perechi de sosete!! Nu fac decat sa-ti stranga piciorul si sa-ti opreasca circulatia sangelui facilitand degeraturile.

7. Fii atent la toate indrumarile pe care ti le da instructorul si la toate avertismentele prezente pe partie sau pe traseul teleschi-ului

8. Hidrateaza-te !
Cat esti pe partie este foarte usor sa uiti sa te hidratezi. Cu toate acestea, in tot timpul in care tu te simti bine pe partie, corpul tau pierde foarte multe lichide. Asa ca nu uita din timp in timp sa iei o pauza pentru a te hidrata.

9. Protejeaza-te! Mai ales daca esti incepator!
Oricat de “cool” ar parea sa te dai pe partie fara protectii,  casca, protectiile pentru incheieturi si cele pentru genunchi pot face diferenta intre o cazatura care te zgaltaie un pic si o cazatura care poate avea un impact mult mai mare asupra vietii tale.

10. Cel mai important .. Distreaza-te !!!


Bonus tip
Inainte de plecare pune in bagaj si o crema protectoare pentru soare. La altitudini mari soarele arde destul de puternic si la sfarsitul zilei, cand iti dai ochelarii jos, poti constata ca ramai cu ceva urme nu tocmai estetice.

Voi ce sfaturi ati da cuiva care doreste sa plece in concediu la schi?

Credit pentru fotografie: Kevin Moloney

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.