Idei de vacanta, Portugalia.

10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre Portugalia

Portugalia, cea mai vestica tara europeana, este o destinatie care te fascineaza prin obiective turistice impresionante, arhitectura fantastica, populatie diversificata, traditii si obiceiuri interesante, mancaruri delicioase cu fructe de mare si localuri animate.

portugalia portugalia1

Afla cateva lucruri interesante pe care, poate, nu le stiai despre aceasta tara.
1. Portugheza este limba oficiala a noua tari. Peste 236 milioane de oameni din intreaga lume sunt vorbitori nativi de portugheza. Portugheza este limba oficiala in:  Portugalia, Brazilia, Capul Verde, Angola, Sao Tome, Mozambic, Principe, Guineea Ecuatoriala si Guineea-Bissau. Portugheza este vorbita si in Macao, Goa (India) si Timorul de Est.
2. Portugalia este cea mai veche tara din Europa. A fost fondata de Afonso Henriques, primul rege al tarii, in 1139. Timp de aproximativ 800 de ani a fost regat, pana in anul 1910.
3. Universitatea din Coimbra este una dintre cele mai vechi universitati din Europa; a fost infiintata in 1290.
Coimbra_portugal

4. Cea mai veche librarie din lume, infiintata in 1732, este in capitala Portugaliei – libraria Bertrand.
Livraria-Bertrand

5. Portugalia este cel mai mare producator de pluta din lume.
6. Cel mai lung pod din Europa, Podul Vasco da Gama se afla in Lisabona, avand 17km lungime.
Vasco_de_Gama
7. Portugalia si Anglia au cea mai veche alianta diplomatica din lume. Alianta anglo-portugheza a fost semnata in 1373 si este in vigoare si astazi!
8. Portugalia este unul dintre cele mai bune locuri de surf de top din lume. Portugalia are o zona de coasta care se intinde pe 800 km si este cunoascuta a avea 364 zile de surf!
surf-portugalia
9. In 1755, in Lisabona a fost unul dintre cele mai puternice cutremure din istoria Europei. Pe 1 noiembrie 1755, de Ziua Tuturor Sfintilor, Lisabona a fost lovita de un cutremur cu magnitudinea de 9 grade, care a fost urmat de un tsunami si multe incendii.
10. Fado se afla in patrimoniul mondial UNESCO. Fado (“soarta” in portugheza) este o muzica populara trista, cantata de oamenii de rand. Isi are originea in mediul urban din Lisabona.
fado-portugalia

O vacanta in aceasta tara fascinanta merita toti banii! Paralela45 are pentru plecarea din 30 iulie la Hotel Sana Estoril 3* o oferta last minute la pretul de 551€ / persoana / sejur de 7 nopti cu bilet de avion si mic dejun inclus.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.