LiveZilla Live Help

 

Delta Dunarii este cea mai mare si mai bine conservata delta din Europa. Se intinde pe o suprafata de 3446 km² fiind limitata la sud-vest de podisul Dobrogei, la est de Marea Neagra si la nord de Ucraina.
Delta Dunarii ocupa, impreuna cu complexul lagunar Razim-Sinoe o suprafata de 5050 km² din care 732 km² se afla pe teritoriul Ucrainei. In 1990 UNESCO a inclus Delta Dunarii, cea mai noua forma de relief din Romania, ferita de "progresul industrializarii", printre rezervatiile biosferei.

Odata ajunsa la Patlageanca, Dunarea se bifurca in doua brate, Bratul Chilia (N) si Bratul Tulcea (S), cel din urma se bifurca la Santul Gheorghe in Bratul Sulina si Bratul Sfantul Gheorghe . In timp ce Bratul Chilia (104 km), formeaza la Nord granita cu Ucraina si transporta cea mai mare parte din apa si aluviunile ce formeaza Delta Dunarii, Bratul Sulina se situeaza in mijlocul Deltei Dunarii si aduce un aport de apa de 18% din volumul total ce ajunge in delta. Bratul Sulina este in permanenta dragat pe toata lungimea sa de 71 km, pentru a permite navigatia in bune conditii.
Cursul Bratului Sfântul Gheorghe este orientat spre sud-est, si se desfasoara pe 112 km, transportând 22% din debitul Dunarii. La varsare formeaza insulele Sacalin considerate un început de delta secundara.
 

Vegetatia din Delta Dunarii este formata din plante specifice mlastinilor (stuf, papura, rogoz, salcia pitica) in cea mai mare parte (78%), si din paduri de salcie, frasin, arin, plop care cresc pe grindurile fluviatile si paduri de stejar pedunculat, brumariu, ulm, si frasin ce cresc pe campurile Letea si Caraorman

Caleidoscop al unor peisaje mereu inedited, paradisul pasarilor si trestiilor, al puzderiilor de pesti - Delta Dunarii este o regiune de mare frumusete turistica si de un real interes stiintific. Rezervatia Biosferei Delta Dunarii se afla pe locul 5 intre zonele umede ale Terrei sip e locul 2 in Europa, dar ca importanta ecologica este a 3-a din lume.

Delta Dunarii este o campie in formare, cu altitudine medie de 50 cm, alcatuita din: relief pozitiv (grinduri, ostroave si ) si relief negative: bratele Dunarii, canalele, garlele, mlastinile, baltile si lacurile.

Optsprezece rezervatii protejate si zone "tampon" sunt raspandite pe tot cuprinsul Deltei. Puteti ajunge la ele strabatand canale inguste, trecand pe langa plauri acoperiti cu stuf si pe langa paduri, prin locurile in care pelicanii si cormoranii se aduna ca sa prinda peste. Daca doriti sa explorati acest tinut salbatic in liniste, inchiriati o barca cu vasle si plimbati-va pe canalele cele mai mici.

Satele, unde singurele cai de acces sunt canalele care le strabat, par a fi neatinse de trecerea timpului. Ca vizitator, puteti explora cu barca acest uimitor refugiu natural de o liniste si un calm depline, aceasta experienta facandu-va sa va imaginati ca ati patruns intr-adevar in paradis.

Bratul Sf. Gheorghe cel mai meridional, orientat spre sud-est, are un curs sinuos desfasurat pe112 Km si transporta 22% din debit. La varsare formeaza insulele Sacalin considerate un inceput de delta secundara.

De-a lungul sau se insira asezarile: Nufaru, Mahmudia,Murighiol, Uzlina, Sf. Gheorghe

Descriere:

Delta Dunarii 2017

 

CONDITII FINANCIARE OFERTA STANDARD:

TERMENE DE PLATA:

 • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
 • 20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

 • 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu  30 zile inaintea plecarii;
 • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
 • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 14 zile - 7 zile inaintea plecarii;
 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 6 zile inaintea plecarii

Aceste conditii sunt standard si se pot modifica in cazul in care furnizorul de servicii la sol este un tour-operator german, care impune conditii speciale de anulare.

 

CONDITII FINANCIARE OFERTA EARLY BOOKING:

TERMENE DE PLATA:

 • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 80% din pretul pachetului turistic la termenul limita al pragului Early Booking aplicat la inscriere;

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

 • 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul cuprins intre ziua confirmarii rezervarii pana la expirarea pragului de Early Booking;;
 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face dupa expirarea pragului de Early Booking;

.

CONDITII DE ACORDARE A REDUCERII EARLY BOOKING (EB):

 • Reducerea EB este inclusa in pachet, iar procentul precizat se aplica  serviciilor de cazare si masa, dupa caz;
 • Orice modificare reprezinta anularea rezervarii cu penalizari si refacerea acesteia la pretul si conditiile din momentul reinscrierii;
 • Nerespectarea conditiilor de plata aplicate rezervarilor tip EB conduce la modificarea pretului pachetului conform ofertei standard.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

 
 

 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase