LiveZilla Live Help

Pasi rezervare

Rezervarea online se realizeaza usor.

Primul pas este sa cautati zborul dorit.
Introduceti in campurile corespunzatoare, datele de calatorie si ruta. Nu uitati sa mentionati daca doriti un zbor one-way sau round-trip; apoi, click pe butonul "Cauta". Sistemul va verifica toate companiile aeriene ale caror zboruri sa raspunda cerintelor dumneavoastra.

In urmatoarul pas se va afisa o lista a zborurilor disponibile la acel moment, impreuna cu tariful corespunzator. Click pe butonul "Selecteaza", aferent zborului ales pentru a merge pe urmatorul ecran Detalii Zbor.

In aceasta pagina puteti citi regulile tarifului care se aplica zborului selectat "Vezi regului tarif". Ulterior veti avea posibilitatea de a citi si accepta Termenii si Conditiie agentiei Paralela 45.

Pagina urmatoare va directioneaza catre pagina cu detaliile pasagerului.

Butonul "Continua" va trimite in pagina "Finalizare comanda" unde va trebui sa selectati cum doriti sa platiti pentru acesta (Plata Offline - selectand aceasta optiune, vei rezerva gratuit serviciul ales si vei pastra rezervarea pana la data (inclusiv) specificata de compania aeriana la "Reguli tarif". Cu toate acestea, rezervarea nu presupune garantarea tarifului si a datei de emitere. Compania aeriana are dreptul sa modifice conditiile rezervarii atat timp cat biletul nu este emis.. Plata Online inseamna ca ati ales sa platiti cu card bancar. Biletul electronic va fi emis in acelasi timp cu rezervarea.

Dupa emiterea biletului, in functie de tariful ales, compania aeriana poate impune diferite penalizari de anulare sau modificare a datelor calatoriei).
Sunt acceptate urmatoarele metode de plata:
 • Plata Offline- selectand aceasta optiune, vei rezerva gratuit serviciul ales si vei pastra rezervarea pana la data (inclusiv) specificata de compania aeriana la "Reguli tarif".

  Rezervarea nu presupune garantarea tarifului si a datei de emitere. Compania aeriana isi rezerva dreptul de a modficia conditiile rezervarii atat timp cat biletul nu este emis. Aceasta optiune va permite sa platiti biletul la agentiile Paralela 45 sau in conturile bancare ale agentiei Paralela 45.
 • Plata Online - inseamna ca ati ales sa platiti cu card bancar. Biletul electronic va fi emis in acelasi timp cu rezervarea.

  Compania aeriana poate impune diferite penalizari de anulare sau modificare a datelor calatoriei, dupa emiterea biletului.
One way (Dus)
O singura calatorie de la o destinatie la alta. Exemplu: Bucuresti - Roma
Round Trip (Dus - Intors)
O calatorie de la o destinatie la alta, care incepe si se termina in acelasi punct. Exemplu: Bucuresti - Paris - Bucuresti.
Exemplu: Bucuresti - Timisoara
Da, trebuie doar sa introduceti aeroportul de plecare si de sosire si veti accesa o serie de zboruri care corespund necesitatilor dumneavoastra.
Biletele se emit electronic si le veti primi pe mail in cel mai scurt timp dupa efectuarea platii.

Pentru a primi biletele electronice trebuie sa prezentati un act de identitate (pasaport), identic cu cel prezentat in momentul rezervarii. Anumite companii aeriene solicita introducerea in rezervare a unei remarci care sa contina datele de identificare din pasaport (numar pasaport, data nasterii, nume prenume etc.)
Veti gasi mai jos niste sfaturi importante de urmat pentru a gasi cele mai bune tarife la un billet de avion.

 • Este important sa petreceti noaptea de sambata spre duminica la destinatie (cunoscuta sub denumirea Sunday Rule)
 • Este mai bine sa cumparati un bilet dus intors (este mai ieftin decat daca luati doar dus)
 • Este recomandat sa va cumparati biletul in avans (majoritatea companiilor va ofera tarife mai bune daca va cumparati biletul cu minim 21, sau 14 sau 7 zile in avans)
 • Nu uitati sa verificati disponibilitatea locurilor pe mai multe aeroporturi (in cazul in care orasul destinatie are mai multe aeroporturi pe care puteti ateriza)
 • Este bine sa evitati sa calatoriti in perioade de trafic ridicat (week-end uri, Craciun, An Nou, vacante de vara, sarbatori nationale).
 • Va sfatuim sa studiati cu atentie restrictiile aplicate fiecarui zbor ales. Este foarte important de stiut, ca un bilet la un tarif redus, are reguli foarte restrictive legate de anularea sau schimbarea datelor de calatorie.
 • Cu cat datele de calatorie sunt mai flexibile, cu atat sansele de a gasi cele mai bune tarife la biletele de avion sunt mai mari.
 • Si un ultim sfat - nu uitati sa consultati rubrica de oferte speciale!
Indiferent de compania aeriana, este suficient sa va prezentati in ziua plecarii la aeroport, direct la biroul de inregistrare al bagajelor. In urma prezentarii pasaportului sau a actului de identitate, reprezentantul companiei aeriene va procesa inregistrarea si va va inmana cartea de acces la bord (cartea de imbarcare).

Daca faceti parte din diversele programe de fidelizare ale companiilor aeriene (ex membru Air France Frequence Plus, KLM - Flying Dutchman, Lufthansa Frequent Traveller etc.) este bine sa prezentati si cartea de fidelitate sau sa comunicati numarul cartii, pentru a va garanta acumularea de puncte sau mile.

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase