LiveZilla Live Help

Politica de confidentialitate

Cine colecteaza datele dumneavoastra personale?

Operatorul care colecteaza datele dumneavoastra personale este SC PARALELA 45 TURISM SRL din Bucuresti, Str. Bdul Elisabeta , nr. 29-31, sector 5, telefon +4 0314 14 45 45.

S.C. Paralela 45 Turism S.R.L. este operator de date cu caracter personal inregistrat la Autoritatea Natională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sub numarul 7718 – colectări date pentru reclamă și publicitate și sub  nr. 8176 in vederea colectări date pentru emiterea biletelor de avion, furnizarea de servicii turistice și a serviciilor de cazare.


Aria de acoperire a securitatii datelor cu caracter personal si a politicii `cookie`
Acordul de confidentialitate privind politica securitatii datelor personale acopera modul in care sunt prelucrate datele cu caracter personal care va pot identifica cand utilizati site-ul Paralela45.ro  (si toate sub-brandurile acestuia existente in momentul incheierii acestui acord precum si cele viitoare). De asemenea, se au in vedere si datele persoanelor juridice, partenere sau nu, care utilizeaza site-urile Paralela45.ro . Acest acord de confidentialitate furnizeaza informatii referitoare la `cookie`, utilizarea lor de catre terti si modul de dezactivare.


Informatii generale colectate de Paralela45.ro
In momentul inregistrarii pe site-ul Paralela45.ro , prin crearea unui cont, prin accesarea, comandarea sau achizitionarea diferitelor servicii si produse Paralela45.ro , ori prin activarea unor materiale promotionale sau publicitare, Paralela45.ro  va prelucra informatii cu caracter personal de natura sa identifice o anumita persoana.

In unele zone ale site-ului, Paralela45.ro  va cere sa furnizati date personale, incluzand numele dvs, adresa, adresa de e-mail, telefon, numarul cardului de credit, informatii de contact, informatii in vederea facturarii serviciilor Paralela45.ro  si alte informatii prin care va pot identifica. In alte zone ale site-urilor noastre, Paralela45.ro  colecteaza sau poate sa colecteze informatii demografice care nu va pot identifica, cum ar fi: codul postal, varsta, sexul, interesele dvs. Uneori colectam sau putem colecta o combinatie intre cele doua tipuri de informatii.

Crearea contului dvs pe site-ul nostru si abonarea la serviciile noastre ne faciliteaza accesul la datele dvs cu caracter personal. Paralela45.ro  primeste, de asemenea, si inregistreaza pe serverele sale informatii referitoare la adresa IP si informatiile cookie a site-ului solicitat de dvs.

Paralela45.ro  utilizeaza informatia stocata - detaliile furnizate de dvs la inregistrare si activitatea desfasurata pe site-ul nostru - in scopul de a facilita accesul la acest site, de a imbunatati anumite produse si servicii si pentru a va informa referitor la ultimele produse si servicii de care sunteti interesat.

Pentru utilizatorii care au facut rezervari pe www.Paralela45.ro  sau au creat un cont pe site si doresc sa nu mai primeasca informari pe adresa de email sau telefonic, este necesara trimiterea unui email la adresa secretariat@ Paralela45.ro  cu titlul “Dezabonare comunicari Paralela45.ro ” iar datele dvs. vor fi sterse din sistem.

Pentru utilizatorii abonati la newsletter, dezabonarea se poate face direct din ultimul newsletter primit pe adresa de email stocata de Paralela45.ro . Dezabonarea se face automat.


Afisarea datelor personale in spatiile/domeniile publice ale Paralela45.ro
Informatiile cu caracter personal postate de catre utilizatori in locurile/spatiile publice apartinand Paralela45.ro , cum ar fi forum-uri, chat-uri, liste de discutii, blog-uri (existente sau viitoare) pot fi copiate si stocate de catre terti asupra carora Paralela45.ro  nu are nici un control. Noi nu suntem responsabili pentru faptul ca terte parti utilizeaza informatii pe care le-ati postat sau le-ati facut disponibile in spatiile publice apartinand Paralela45.ro .


Colectarea si utilizarea datelor cu caracter personal de catre Paralela45.ro
Noi utilizam informatiile stranse de pe site-urile Paralela45.ro , indiferent daca sunt date personale , demografice, colective sau tehnice, in scopul de a va furniza serviciile turistice – bilete de avion, cazare, transferuri etc,  precum si pentru administra inregistrarea conturilor dvs., de a solutiona intrebarile dvs, de a imbunatati site-ul nostru, de a consulta utilizatorii in vederea cresterii calitatii produselor si serviciilor oferite. La inregistrarea in cont, v-ati dat acordul asupra utilizarii datelor dvs cu caracter personal pentru a fi informati prin e-mail sau alte forme de comunicare asupra actualizarii site-urilor web, noilor oportunitati oferite de Paralela45.ro  si asupra informatiilor aditionale care sunt in interesul dvs precum si newslettere cu informatii utile. Utilizarea datelor cu caracter personal de catre Paralela45.ro  este in conformitate cu reglementarile legale in vigoare in legatura cu protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Paralela45.ro  si terte parti (inclusiv Google) afiseaza anunturile Paralela45.ro  pe paginile web vizitate. Furnizorii terta parte, inclusiv Google, utilizeaza module cookie pentru a difuza anunturi pe baza vizitelor anterioare ale unui utilizator pe site-ul web www.Paralela45.ro


Prelucrarea datelor cu caracter personal

Tuturor persoanelor le sunt garantate drepturile în conformitate cu Legea nr. 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulatie a acestor date, în special drepturile persoanei vizate cu privire la informare, la accesul la date, dreptul de intervenție, de opoziție, de a se adresa instanței competente și de plângere către autoritatea de supraveghere. În înțelesul Legii nr. 677/2001, principalele drepturi mai sus menționate aparținând persoanelor vizate au următorul conținut:

1. Dreptul de acces la date: Orice persoană vizată are dreptul de a obține de la Operator, la cerere și în mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului că datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de către acesta. Astfel, la cererea scrisă, semnată și datată a persoanei respective, trimisă pe adresa Organizatorului din România, București, sector 5, B-dul Regina Elisabeta nr 29-31, o dată pe an, în mod gratuit, societatea Paralela 45 Turism SRL. va confirma daca utilizează date care o privesc sau va înceta orice prelucrare a acestora.

2. Dreptul de intervenție asupra datelor: Orice persoană vizată are dreptul de a obține de la operator, la cerere și în mod gratuit:

(i) după caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă legii, în special a datelor incomplete sau inexacte;

(ii) după caz, transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă legii; 
(iii) realizarea notificării către terțele persoane cărora le-au fost dezvăluite datele, a oricărei operațiuni efectuate conform pct. (i) sau (ii), dacă această notificare nu se dovedește imposibilă sau nu presupune un efort disproporționat fața de interesul legitim care ar putea fi lezat. Astfel, societatea Paralela 45 Turism SRL. va rectifica, actualiza, bloca, șterge sau transforma în date anonime toate acele date a căror folosire nu este conformă dispozițiilor Legii nr. 677/2001.

3. Dreptul de opoziție: Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, ca datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct, în numele operatorului sau al unui terț, sau să fie dezvăluite unor terți într-un asemenea scop (reprezentând alin.2 al art.15 din legea 677/2001). Următoarele date personale vor fi colectate pe durata Campaniei promoționale:

- pentru toți participanții la concurs, inclusiv pentru câștigător: numele și prenumele din actul de identitate,  domiciliul, numărul de telefon mobil; adresa de e-mail. Acestora le sunt garantate toate drepturile prevăzute de lege;


Dezvaluirea si transmiterea informatiilor cu caracter personal
Paralela45.ro  nu va transmite (prin vanzare sau inchiriere) catre terte parti informatiile dvs. cu caracter personal. Paralela45.ro  poate, totusi, transmite informatia tertilor in urmatoarele cazuri:
- Cu acordul dvs.;
- Daca este necesara transmiterea unor informatii in vederea furnizarii produselor si serviciilor solicitate de dvs.

- In cazul in care informatia e necesara partenerilor companiei pentru imbunatatirea sau facilitarea unor servicii sau produse solicitate de dvs. Companiile partenere au dreptul de a utiliza datele cu caracter personal furnizate direct de Paralela45.ro  doar in masura in care este necesara asistenta lor.

- Putem transmite informatii cu caracter personal autoritatilor sau institutiilor publice conform prevederilor legale sau bunei-credinte daca:

 (a) e prevazut intr-o dispozitie legala;
(b) protejeaza drepturile companiei Paralela45.ro  sau ale companiilor afiliate;
(c) previne o infractiune sau protejeaza siguranta nationala;
(d) protejeaza siguranta individului sau siguranta publica;
(e) aceste informatii sunt necesare in vederea rezolvarii diferitelor situatii.

 - in cazul in care activitatile dvs. contravin termenilor si conditiilor statuate de Paralela45.ro , sau a instructiunilor pentru utilizarea anumitor produse si servicii;
- in cazul in care Paralela45.ro  fuzioneaza sau e achizitionata total sau partial de o alta companie, iar baza de date e transferata noului operator.
- in cazul in care Paralela45.ro  devine insolvabila, voluntar sau involuntar, prin lichidatorul, administratorul sau cumparatorul, baza de date poate fi vanduta, autorizata, tranzactionata doar cu acordul instantei. In cazul in care vor aparea situatii mentionate mai sus, veti fi anuntati prin e-mail sau printr-un anunt postat pe site-urile Paralela45.ro .

Nu vom divulga aceste date catre alte terte parti, exceptand cazul in care aceste parti sunt implicate in procesul de efectuare a unei rezervari sau achizitii pe pagina noastra web (incluzand aici si echipa noastra de customer service).

Toate companiile aeriene sunt obligate prin lege sa divulge informatiile despre rezervarile pasagerilor (pe zborurile catre Marea Britanie, Australia sau Statele Unite ale Americii) agentiilor guvernamentale in cauza, inca dinaintea sosirii in tara respectiva. Aceste informatii sunt folosite in scopul asigurarii securitatii statelor respective.
Astfel, trebuie sa va informam ca informatii cu privire la datele dumneavoastra de identitate vor fi comunicate companiilor aeriene prin sistemul de rezervari Amadeus


Profilurile calatorilor

Paralela 45 colecteaza informatii despre calatori atunci cand se efectueaza o rezervare prin site-ul agentiei.

Deoarece profilul dumneavoastra poate include si date despre terte persoane, va rugam sa va asigurati ca orice informatie completata despre alte persoane (altele decat dvs.) a fost furnizata cu acordul acestora pentru a fi folosita in conformitate cu prezenta politica de confidentialitate.

Dreptul dvs. de a va modifica si sterge datele dvs. detinute de operator
Paralela45.ro  confera dreptul utilizatorului de a modifica datele dvs. de contact pe care le-ati inregistrat, unele aspectele de care sunteti interesat, incluzand noile informatii despre produse si servicii lansate. De asemenea, puteti sa solicitati operatorului stergerea datelor dvs. oricand. Utilizatorii pot dezactiva folosirea modulelor cookie de către Google, accesând pagina de dezactivare a modulului cookie de publicitate Google sau accesand pagina de dezactivare Network Advertising Initiative.


Securitatea datelor
Pentru confidentialitatea si securitatea datelor, contul dvs. este protejat de parola; Paralela45.ro  face toate eforturile necesare si foloseste ultimile tehnologii disponibile pentru a asigura protectia si securitatea datelor.


Cookies
Pentru a va oferi o navigare cat mai fluida pe site-urile Paralela45.ro , folosim o facilitate a browserului Internet numita `cookie`. Cookies sunt fisiere de dimensiuni reduse pe care browserul le plaseaza pe hard-diskul utilizatorului. Aceste cookies sunt folosite pentru a memora numele utilizatorilor, parolele si preferintele, pentru a monitoriza parcursuri pe site, si pentru a personaliza paginile in functie de vizitator. Aveti optiunea de a seta browserul astfel incat sa respinga cookies. In acest caz insa, va exista un impact negativ asupra navigarii pe site-ul nostru.


Feedback
Paralela45.ro  ofera posibilitatea utilizatorilor site-ului de a trimite comentarii, intrebari si sugestii. Orice informatie care este trimisa prin intermediul formularelor de contact va fi folosita tinand cont de dreptul la confidentialitate si la imagine al persoanelor.


Modificari ale politicii de confidentialitate
Daca vom considera ca este necesara o schimbare a regulilor de confidentialitate, vom publica respectivele modificari in aceasta pagina pentru a va informa cu privire la tipurile de informatii pe care le colectam si modul in care le utilizam. Daca aveti intrebari cu privire la politica noastra de confidentialitate, va rugam sa ne scrieti pe e-mail.

Va multumim ca folositi serviciile Paralela45.ro . Va asiguram ca vom incerca sa va oferim intotdeauna cele mai bune servicii.

 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase