Visby, Suedia

 

Visby este un oras din districtul Gotland, Suedia. Este considerat singurul oras istoric de pe insula Gotland si cel mai bine conservat oras medieval din Scandinavia, declarat sit al Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO.

Visby este o destinatie de vacanta favorita in randul scandinavilor in timpul verii, primind zeci de mii de turisti. Este cea mai populatara localitate care nu este continentala ( de pe teritoriu suedez) si singurul municipiu din Suedia care poate fi accesat doar cu traficul aerian si naval.

Intre vestigiile istorice cu interes turistic este remarcabil zidul de piatra lung de 3,4 km numit Ringmuren („Ring Wall”), in mare parte intact, care inconjoara orasul si ruinele bisericii vechi.

„Orasul trandafirilor si ruinelor” cum este denumit a fost locuit inca din epoca de piatra datorita accesibilitatii la apa si existentei unui port natural.

In secolul al XII-lea a fost construita Catedrala, dedicata Sfintei Maria. Aspectul actual dateaza insa din secolul al XIII-lea. Orasul a cunoscut o mare dezvoltare datorita Ligii Hanseatice.
 In luna august, se desfasoara festivalul numit „ Saptamana Medievala Anuala – Medeltidsveckan”, o traditie din anul 1984. Toti oamenii sunt imbracati in costume medievale si tot orasul se transforma in decorul unui banchet medieval cu bufoni, muzica, teatru, turniruri si ospete. 

 

 

Alte destinatii din Suedia

 • Stockholm, Suedia

  Stockholm, Suedia

  STOCKHOLM: Teritoriu ocupa 14 insule (legate intre ele printr-o retea de poduri si canale) in Marea Baltica,  peste 30% din el este acoperit de apa, iar 30% este... Mai multe detalii
   
 • Malmo, Suedia

  Malmo, Suedia

  Malmo este al treilea oras ca marime din Suedia. Dintre metropolele suedeze, Malmo este cel mai sudic, fiind separat de capitala Danemarcei vecine, Copenhaga, numai prin... Mai multe detalii
   
 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase