LiveZilla Live Help

Roma, Italia

 

Roma este capitala Italiei.  Situat pe malul fluviului Tibru, orașul are o istorie îndelungată fiind de-a lungul secolelor capitala Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice și a Italiei moderne. Aria metropolitană are o populație de aproximativ 4 milioane.

In mod clar, Roma este o destinatie de vacanta foarte importanta, in fiecare an milioane de turisti alegand sa viziteze acest oras pentru a admira arhitectura extraordinara si obiectivele sale culturale. Ca unul dintre puținele orașe mari ale Europei care a supraviețuit celui de-al doilea Razboi Mondial relativ puțin afectat, centrul Romei rămâne predominant renascentist și baroc. Centrul Istoric al Romei este inclus pe lista Patrimoniului Cultural Unesco.

Coloseumul este considerat simbolul Romei, este cea mai impresionanta cladire a Imperiului Roman. Coloseumul este o structura imensa, ce masoara 188m lungime, 156 latime si 48m inaltime. Coloseumul putea primi in jur de 55.000 de spectatori care puteau intra in incinta prin nu mai putin de 80 de porti. Structura monumentala este astazi o ruina, dar cu toate acestea este cel mai vizitat obiectiv turistic al orasului.

Fontana di Trevi este cea mai cunoscuta si probabil cea mai frumoasa fantana din intregul oras, aflata la capatul unui apeduct construit in anul 19 i. Hr care aduce apa de la izvoarele Salone ( 20 km departare de Roma). Fantana Trevi masoara 25 de metri inaltime si 19 metri in diametru. Scenele reprezentate pe Fantana Trevi spun povestea denumirii fantanii: apa curge din gura unei figuri dominante – Neptun, zeul marii – care sta in varful unei trasuri in forma de scoica, condusa de doi cai de mare si de doi zei. Caii reprezinta starea schimbatoare a marii. Statuia mai mare din stanga este reprezentarea zeitei Abundentei, iar in dreapta se afla zeul Sanatatii, deasupra caruia se afla reprezentarea unei fecioare ce indreapta soldatii catre apa.

Forumul Roman a reprezentat centrul vietii politice din Imperiul Roman, lucru evidentiat de multe temple, biserici si 3 arcuri de triumf.  Acestea din urma erau folosite de imparati pentru a celebra victoriile militare ale Imperiului Roman. In cadrul forumului, aveau loc procesiuni triumfale, alegeri si se reunea Senatul imperiului.

Pantheonul : construit in urma cu 1800 de ani, a ramas o marturie a maretiei Imperiului Roman si reprezinta unul dintre cele mai importante obiective turistice din Roma. Domul cladirii, cu o inaltime de peste 43 de metri este cel mai impresionant; a fost cel mai inalt din lume pana in anul constructiei Catedralei din Florenta.

In varful domului exista o deschizatura mare, numita oculus, care era singura sursa de lumina a cladirii. Partea din fata a impresionantei cladiri are trei randuri a cate 8 coloane, fiecare cu un diametru de 1.5 metri. Usa masiva din bronz asigura accesul in cladirea cilinidrica. Diametrul sau este egal cu inaltimea interiorului 43.3 metri.

Castelul Sant’ Angelo, o cladire impunatoare de pe malul drept al Tibrului, este un muzeu national si un important obiectiv turistic din Roma ce atrage un numar impresionant de turisti din toata lumea. In lunga sa existenta, cladirea a servit mai intai drept mausoleu, apoi a devenit parte din zidul orasului si mai apoi a fost transformata intr-o fortareata. In cele din urma a ajuns sa serveasca drept resedinta papala si mai apoi drept inchisoare militara.

In partea de sus a fortaretei, privind peste terasa panoramica, se gaseste o statuie a unui inger care, conform legendei, si-a facut aparitia in varful fortaretei in anul 590 si in mod miraculos a pus capat epidemiei de ciuma care infestase intreagul oras Roma. Dupa acel moment cladirea a primit numele de Castel Sant’Angelo.

Cand va programati o vacanta la Roma, aveti in vedere sa va rezervati o zi pentru a descoperi secretele si frumusetile orasului-stat Vatican si a muzeelor sale.

 

 

Alte destinatii din Italia

 • Letojanni, Italia

  Letojanni Definitia unei vacante in Letojanni este: sejur clasic la plaja...in stil sicilian. Statiunea are o pozitie binecuvantata de soare si mare, pe coasta de est a... Mai multe detalii
   
 • Caserta , Italia

  Caserta , Italia

    Caserta este un orasel cu 80,000 de locuitori, situat la aproximativ 40 km nord-vest de Napoli. Epoca de glorie a acestei localitati a fost secolul XVIII, cand... Mai multe detalii
   
 • Assisi, Italia

  Assisi, Italia

  Assisi este un oras aflat in centrul Italiei, in regiunea Umbria. Este cunoscut drept orasul natal al Sf. Francisc, ocrotitorul Italiei, fondatorul Ordinului Franciscan,... Mai multe detalii
   
 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase