LiveZilla Live Help

Munchen, Germania

 

Munchen este capitala landului Bavaria (Bayern) si al treilea oras ca marime din Germania, dupa Berlin si Hamburg, cu o populatie de cca. 1,26 milioane locuitori. Se afla pe raul Isar.

Munchen a jucat un rol important in perioada nazista, fiind numit de Hitler „capitala miscarii (naziste)”.

Orasul a fost lovit grav in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, dar in perioada postbelica a fost reconstruit dupa un plan riguros.

Munchen gazduieste festivalul faimos in toata lumea - Oktoberfest.  Paradoxal, acest eveniment are loc la sfarsitul lui septembrie si se intinde pana in prima saptamana din octombrie.

Munchen este o populara destinatie turistica, fiind numita capitala secreta a Germaniei. Este un important centru cultural cu stagiuni speciale de opera, cinematografie, teatru si concerte. Exista de asemenea muzee si expozitii cu teme foarte diversificate. Varietatea cladirilor istorice monumentale de arhitectura gotica, renascentista, baroca si neo-clasica este uimitoare.

Piata Maria (Marienplatz):  reprezinta centrul Munchen-ului si locul celor mai importante cladiri istorice ale sale. Piata este dominata de Primaria neogotica ce prezinta faimosul Glockenspiel: cu cele 43 de clopote alea sale, acompaniate de figurine care prezinta scene medievale din istoria orasului. Centrul pietei prezinta o statuie a Fecioarei Maria dupa care a fost numita Marienplatz. Vizitatorii pot de asemenea explora un muzeu al jucariilor in vechea Primarie din piata, si Frauenkirche (Catedrala Doamnei Noastre), catedrala orasului, spectaculoasa prin turnurile sale gemene, inalte de 99 de metri, datand din secolul XV.

Capitala bavareza are mai multe muzee de arta: Alte Pinakothek, Neue Pinakothek si Pinakothek der Moderne cuprinse in cartierul muzeal Kunstareal.

Deutsches Museum (Muzeul Tehnologiei): vizita aici va prezinta o calatorie din viitor in epoca de piatra. Cuprinde afisaje interactive cu spargerea sticlei si crearea hartiei, demonstratii si experimente in direct, modele de mine de sare si carbune, sectiuni interesante cu picturi rupestre din pesteri, geodezie, astronomie.

Antikensammlungen este o expozitie interesanta de antichitati grecesti, romane si etrusce. Galeria de vase grecesti, decorate cu zei si eroi, razboaie si nunti, este uimitoare. Alte colectii prezinta bijuterii si ornamente din aur si argint, figurine realizate din teracota si bronz, precum si vase de baut foarte fragile realizate din sticla.

Munchen este un important centru universitar. Ambele universitati ale metropolei bavareze, Universitatea Ludwig Maximilian si Universitatea Tehnica au primit titlul de universitati de elita.

In Munchen isi au sediile compania de asigurari Allianz AG (cea mai mare din Europa), concernul constructor de automobile BMW si si concernul de mecanica eletronica Siemens AG.

 

 

 

Alte destinatii din Germania

 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase