LiveZilla Live Help

Galway, Irlanda

 

Galway este al patrulea oras ca marime din Irlanda. Este cunoscut drept „inima culturala a Irlandei”, intrucat este gazda a numeroase festivaluri, sarbatori si evenimente si este, deopotriva, un centru major al muzicii traditionale irlandeze. Dintre festivaluri mentionam: Festivalul Artelor Galway si Festivalul de Muzica Veche.

Este cel mai animat oras irlandez, dupa Dublin, un centru cosmopolit, in care planeaza o atmosfera relaxanta, asigurata in restaurante, pub-uri, baruri si magazine de tot felul. Puteti face o plimbare pe Salt Hill Promenade, de unde sa admirati marea sau sa angajati un barcagiu sa va conduca la insulele Aran, din apropiere.

Puncte de interes:

- Castelul Lynch: probabil cel mai bine pastrat castel medieval dintr-un oras irlandez. Adaposte sediul unei banci irlandeze.

- Biserica „ St. Nicholas”, cea mai mare si veche biserica medievala (fondata in 1320) din Irlanda, in care se mai tin slujbe.

-Catedrala Galway este o cladire impunatoare, din calcar, in stil eclectic, cu cupola renascentista si portic romanic, care domina fatada principala, elemente arhitecturale rare in Irlanda.

-Cladirea Universitatii Nationale, un exemplu clasic de arhitectura irlandeza de calitate. Edificiul a fost ridicat in 1849 ca fiind unul dintre cele 3 colegii ale Universitatii Reginei din Irlanda (alaturi de cele din Belfast si Cork).

- Modernista Piata Eyre.

 

Alte destinatii din Irlanda

 • Cork, Irlanda

  Cork, Irlanda

  Cork este al doilea cel mai vizitat oras din Irlanda, dupa Dublin. Cu o populatie de aproximativ 120.000 de locuitori, este in top 3 al celor mai populate orase din... Mai multe detalii
   
 • Kilkenny, Irlanda

  Kilkenny, Irlanda

  Kilkenny este o destinatie turistica foarte populara in Irlanda datorita vietii sale culturale, galerii de arte, cladiri istorice - este cel mai bine conservat oras medieval... Mai multe detalii
   
 • Blarney, Irlanda

  Blarney, Irlanda

  Castelul Blarney este o fortareata medievala ce se afla in satul Blarney, langa Cork, Irlanda. Desi se pot vizita doar cateva inceperi, restul cladirii fiind in ruina,... Mai multe detalii
   
 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase