LiveZilla Live Help

Galway, Irlanda

 

Galway este al patrulea oras ca marime din Irlanda. Este cunoscut drept „inima culturala a Irlandei”, intrucat este gazda a numeroase festivaluri, sarbatori si evenimente si este, deopotriva, un centru major al muzicii traditionale irlandeze. Dintre festivaluri mentionam: Festivalul Artelor Galway si Festivalul de Muzica Veche.

Este cel mai animat oras irlandez, dupa Dublin, un centru cosmopolit, in care planeaza o atmosfera relaxanta, asigurata in restaurante, pub-uri, baruri si magazine de tot felul. Puteti face o plimbare pe Salt Hill Promenade, de unde sa admirati marea sau sa angajati un barcagiu sa va conduca la insulele Aran, din apropiere.

Puncte de interes:

- Castelul Lynch: probabil cel mai bine pastrat castel medieval dintr-un oras irlandez. Adaposte sediul unei banci irlandeze.

- Biserica „ St. Nicholas”, cea mai mare si veche biserica medievala (fondata in 1320) din Irlanda, in care se mai tin slujbe.

-Catedrala Galway este o cladire impunatoare, din calcar, in stil eclectic, cu cupola renascentista si portic romanic, care domina fatada principala, elemente arhitecturale rare in Irlanda.

-Cladirea Universitatii Nationale, un exemplu clasic de arhitectura irlandeza de calitate. Edificiul a fost ridicat in 1849 ca fiind unul dintre cele 3 colegii ale Universitatii Reginei din Irlanda (alaturi de cele din Belfast si Cork).

- Modernista Piata Eyre.

 

Alte destinatii din Irlanda

 • Blarney, Irlanda

  Blarney, Irlanda

  Castelul Blarney este o fortareata medievala ce se afla in satul Blarney, langa Cork, Irlanda. Desi se pot vizita doar cateva inceperi, restul cladirii fiind in ruina,... Mai multe detalii
   
 • Ring Of Kerry, Irlanda

  Ring Of Kerry, Irlanda

  Vom strabate cea mai renumita ruta a Irlandei - Ring of Kerry, intr-o excursie de o zi ce inconjoara Peninsula Iveragh. Frumusetea acesteia este data de panoramele superbe... Mai multe detalii
   
 • Kilkenny, Irlanda

  Kilkenny, Irlanda

  Kilkenny este o destinatie turistica foarte populara in Irlanda datorita vietii sale culturale, galerii de arte, cladiri istorice - este cel mai bine conservat oras medieval... Mai multe detalii
   
 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase