Civitavecchia , Italia

 

Civitavecchia este un oras din regiunea Lazio si port la Marea Tiraniana. Este al doilea port in Europa raportat la numărul de nave de croazieră și turiști, permitandu-le acestora sa viziteze Roma si Vaticanul. Orasul a fost distrus aproape in totalitate in cel de-al doilea razboi mondial, insa de atunci a fost reconstruit.

Coasta prezintă numeroase golfuri mici numite cellae cu fundal pietros și plaje cu nisip se gasesc doar în partea nordica.

Printre cele mai importante atractii se numara fortul terminat de catre Michelangelo ( Forte Michelangelo). Edificiul are patru turnuri cu diametrul de 21 m. Turnul principal are forma octogonala si latura de 12 m. Zidurile au grosimi cuprinse intre 6 si 7,6 metri. Fortareata a fost construita pe locul unei vechi constructii romane. In interiorul fortului s-au facut descoperiri arheologice, printre care ramasitele unei vile romane si cripta Sf. Fermina, sfanta preferata a locuitorilor. In jurul fortului se afla portul din vremea lui Traian si orasul vechi.

Parasind portul, vom afla partea medievala a orasului cu Piazza Leandra, o fantana atragatoare si biserica Stelei ce adaposteste Sfanta Taina. De aici se trece prin arcada ce face intrarea in orasul vechi, unde se afla biserica Orazione e Morte, sediul fraternitatii cu acelasi nume.

Nu trebuie sa ratati o plimbare la catedrala San Francesco D' Assisi in stil baroc, din secolul al XVIII-lea si casa in care Stendhal a locuit si a scris celebra opera literara " Manastirea din Parma".

 

Alte destinatii din Italia

 • Tremezzo, Italia

  Tremezzo, Italia

  Tremezzo este un sat incantator de pe malurile nordice ale lacului Como. Daca ati avea de ales sa vizitati doar una dintre gradinile de pe promontoriile lacului, Gradina... Mai multe detalii
   
 • Tivoli, Italia

  Tivoli, Italia

  Orasul Tivoli (Provincia Lazio ) este situat la 25 km est de Roma, astfel nu o sa aveti regrete ca veti parasi Cetatea Eterna pentru mult timp deoarece o sa ramaneti... Mai multe detalii
   
 • Venetia, Italia

  Venetia, Italia

  Lido di Jesolo:  este o statiune situata la 21 km de Venetia, una dintre cele mai renumite de pe coasta Marii Adriatice.  Frumusetea statiunii consta in mediul natural... Mai multe detalii
   
 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase