Civitavecchia , Italia

 

Civitavecchia este un oras din regiunea Lazio si port la Marea Tiraniana. Este al doilea port in Europa raportat la numărul de nave de croazieră și turiști, permitandu-le acestora sa viziteze Roma si Vaticanul. Orasul a fost distrus aproape in totalitate in cel de-al doilea razboi mondial, insa de atunci a fost reconstruit.

Coasta prezintă numeroase golfuri mici numite cellae cu fundal pietros și plaje cu nisip se gasesc doar în partea nordica.

Printre cele mai importante atractii se numara fortul terminat de catre Michelangelo ( Forte Michelangelo). Edificiul are patru turnuri cu diametrul de 21 m. Turnul principal are forma octogonala si latura de 12 m. Zidurile au grosimi cuprinse intre 6 si 7,6 metri. Fortareata a fost construita pe locul unei vechi constructii romane. In interiorul fortului s-au facut descoperiri arheologice, printre care ramasitele unei vile romane si cripta Sf. Fermina, sfanta preferata a locuitorilor. In jurul fortului se afla portul din vremea lui Traian si orasul vechi.

Parasind portul, vom afla partea medievala a orasului cu Piazza Leandra, o fantana atragatoare si biserica Stelei ce adaposteste Sfanta Taina. De aici se trece prin arcada ce face intrarea in orasul vechi, unde se afla biserica Orazione e Morte, sediul fraternitatii cu acelasi nume.

Nu trebuie sa ratati o plimbare la catedrala San Francesco D' Assisi in stil baroc, din secolul al XVIII-lea si casa in care Stendhal a locuit si a scris celebra opera literara " Manastirea din Parma".

 

Alte destinatii din Italia

 • Gardone Riviera , Italia

  Gardone Riviera , Italia

  Gardone Riviera este una dintre principalele statiuni turistice din provincia Brescia, situat pe malul Lacului Garda.  Datorita climei blande si a frumusetii panoramice,... Mai multe detalii
   
 • Sicilia, Italia

  Sicilia, Italia

  Sicilia este una dintre regiunile autonome ale Italiei si cea mai mare insula din Marea Mediterana. Sicilia are o suprafata de 25.700 km² si 5,1 milioane de locuitori.... Mai multe detalii
   
 • Vatican, Italia

  Vatican, Italia

  Vatican este un mic stat independent din punct de vedere al suprafetei -0,5 km² si al numarului de locuitori; teritoriul sau constă dintr-o enclava în orașul Roma, Italia.... Mai multe detalii
   
 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase