LiveZilla Live Help

Civitavecchia , Italia

 

Civitavecchia este un oras din regiunea Lazio si port la Marea Tiraniana. Este al doilea port in Europa raportat la numărul de nave de croazieră și turiști, permitandu-le acestora sa viziteze Roma si Vaticanul. Orasul a fost distrus aproape in totalitate in cel de-al doilea razboi mondial, insa de atunci a fost reconstruit.

Coasta prezintă numeroase golfuri mici numite cellae cu fundal pietros și plaje cu nisip se gasesc doar în partea nordica.

Printre cele mai importante atractii se numara fortul terminat de catre Michelangelo ( Forte Michelangelo). Edificiul are patru turnuri cu diametrul de 21 m. Turnul principal are forma octogonala si latura de 12 m. Zidurile au grosimi cuprinse intre 6 si 7,6 metri. Fortareata a fost construita pe locul unei vechi constructii romane. In interiorul fortului s-au facut descoperiri arheologice, printre care ramasitele unei vile romane si cripta Sf. Fermina, sfanta preferata a locuitorilor. In jurul fortului se afla portul din vremea lui Traian si orasul vechi.

Parasind portul, vom afla partea medievala a orasului cu Piazza Leandra, o fantana atragatoare si biserica Stelei ce adaposteste Sfanta Taina. De aici se trece prin arcada ce face intrarea in orasul vechi, unde se afla biserica Orazione e Morte, sediul fraternitatii cu acelasi nume.

Nu trebuie sa ratati o plimbare la catedrala San Francesco D' Assisi in stil baroc, din secolul al XVIII-lea si casa in care Stendhal a locuit si a scris celebra opera literara " Manastirea din Parma".

 

Alte destinatii din Italia

 • Verona, Italia

  Verona, Italia

  Verona este un oras din regiunea Veneto si este a doua din regiune, luand in considerare populatia,  inregistrandu-se un numar de 260 000 de locuitori. Verona constituie... Mai multe detalii
   
 • Monterosso, Italia

  Monterosso, Italia

  Monterosso al Mare: - cel mai nordic sat, cel mai mare din Cinque Terre, cu cei mai multi numar de locuitori (circa 1700 in sezonul estival)  si implicit, cel mai... Mai multe detalii
   
 • Sorrento , Italia

  Sorrento , Italia

  Sorrento este o statiune extrem de populara, situata in regiunea Campania, sudul Italiei, la aproximativ de 50 de kilometri de Napoli. Este un important punct de pornire... Mai multe detalii
   
 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase