LiveZilla Live Help

Circuite Rusia, Europa

 
 

Despre Rusia

Moscova este capitala Rusiei, situata pe raul omonim. Cu o populatie de 11,2 milioane locuitori este cel mai mare oras din Europa. Este centrul financiar, politic si cultural al tarii.

In randurile urmatoare vom prezenta cateva dintre cele mai tari atractii ale capitalei Rusiei:

In inima Moscovei se afla Kremlinul -  sediul guvernului, una dintre cele mai deosebite structuri arhitecturale si istorice din oras, cu o istorie inca din 1156. Ansamblurile cetatii fortificate inglobeaza istoria, politica si religia fostului imperiu tarist. Zidurile au fost initial construite din piatra alba insa au fost recladite la sfarsitul secolului al XV-lea din distinctiva caramida rosie. In cadrul cetatii exista resedinta oficiala a presedintelui tarii, patru catedrale (Adormirea, Cei doisprezece Apostoli, Arhanghelul, Bunavestire ), trei palate (cel mai important fiind Palatul Patriarhal), doua muzee.

Piata Rosie este, probabil, cea mai renumita piata centrala din lume. Piata si imprejurimile sale inspira intr-un mod pozitiv drama trecutului si prezentul Rusiei. De-a lungul vremii a fost loc public de intalnire pentru a sarbatori festivaluri, pentru a asculta anunturi facute de catre guvern sau pentru a fi martori la executii in timpul domniei lui Ivan Cel Teribil.

Pentru o seara de neuitat in Moscova trebuie sa mergeti la un spectacol la Opera Bolshoi - cel mai vechi si cel mai celebru teatru al Moscovei, precum si al intregii tari, cu opera si balet renumite in intreaga lume. Grandioasa cladire este o capodopera in stil neoclasic rusesc, ce include un pridvor de opt coloane la intrare, deasupra caruia se afla caleasca trasa de cai a lui Apollo, guvernatorul artelor. Stralucitorul interior din cinci straturi este impodobit cu piese de mobilier din catifea rosie, decoratiuni din aur si candelabre, iar marimea salii de concerte ii confera statutul de cel mai mare teatru din lume.

Catedrala Sf. Vasile– este un ansamblu arhitectural de exceptie, alcatuit din 8 capele care o inconjoara pe cea de-a noua. Construita in stil traditional rusesc, catedrala este admirata de localnici si turisti inca din secolul al XVI-lea. Pentru locuitori, Catedrala Sf. Vasile a devenit un simbol important al culturii si istoriei rusesti.

Galeria de Arta Tretyakov adaposteste cateva dintre cele mai marete opere de arta din istoria ruseasca si detine colectia cea mai interesanta de icoane rusesti din lume, ce dateaza din secolul al XI-lea pana in secolul al XVII-lea. Colectia de picturi a galeriei, ilustratii si sculpturi, contureaza arta ruseastca din secolul al XVIII-lea pana in secolul al XX-lea.

Dealul Poklonnaya –dincolo de limita de vest a orasului, se afla un deal neted, din varful caruia se poate vedea toata capitala Rusiei. Aici este amenajat Parcul Victoria pentru o plimbare memorabila "pe acoperisul orasului", o moschee si o sinagoga memoriala pentru victimele din razboi, precum si un muzeu in aer liber dedicat victoriei asupra lui Napoleon.
Catedrala lui Hristos Mantuitorul - cea mai mare Biserica Ortodoxa din lume. Versiunea originala a fost ridicata in semn de comemorare a infrangerii lui Napoleon si a sfarsit sub buldozere din ordinea lui Stalin. Duplicatul catedralei a fost construit intre 1990-2000,  dainuind ca simbol al renasterii si al Moscovei moderne.

Peste 75 de institutii importante de invatamant, printre care faimoasa Universitate de Stat se afla in Moscova, Muzeul de Arta "A. S. Puskin", Muzeul Central "V. I. Lenin", Palatul cu Fatete din Kremlin, Muzeul Oriental al Culturii, Tezaurul Tarilor din Kremlin, Expozitia Realizarilor Economice ce include 72 de pavilioane ce prezinta industria, agricultura, stiinta si cultura tarii.Continent

Tara

Plecare din

Plecare in luna

Transport

 

Itinerariu: Moscova
Companie transport: Aeroflot Russian International Airlines
515
 • Durata: 7 zile
 • Plecari: 22 septembrie, 6 octombrie
 • Transport: Avion
Itinerariu: Moscova
Companie transport: Aeroflot Russian International Airlines
760
 • Durata: 8 zile
 • Plecari: 8 septembrie
 • Transport: Avion
Itinerariu: Moscova
Companie transport: Aeroflot Russian International Airlines
765
795€
 • Durata: 7 zile
 • Plecari: 28 decembrie
 • Transport: Avion
Itinerariu: Moscova
Companie transport: Aeroflot Russian International Airlines
795
 • Durata: 8 zile
 • Plecari: 13 august, 21 august
 • Transport: Avion
 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase