LiveZilla Live Help

Circuite Elvetia, Europa

 
 

Despre Elvetia

Zurich, capitala cantonului omonim, este cel mai mare oras si inima comerciala a Elvetiei, cu o populatie de 364.558 de locuitori (1.091.732 in zona metropolitana).

Zurich este considerat centrul financiar al lumii, dar si centru comercial si industrial; este paradisul cumparaturilor si Mecca Europei din punct de vedere cultural.

Orasul beneficiaza de luciul acvatic al Lacului Zurich, socotit cel mai limpede din Elvetia, cat si de apele raului Limmat, care il traverseaza.
Poate fi o experienta incantatoare sa vizitati Zurich-ul, deoarece cel mai mare oras din Elvetia are o multime de atractii si obiective turistice precum numeroase catedrale si muzee specializate in multe domenii, precum istoria, tehnologia, artele, jucariile si chiar un muzeu al cafelei. 
 
Activitatea pulsanta din Zurich se concentreaza pe Bahnhofstrasse, o strada lunga de 1200 metri (in cea mai mare parte pietonala), unde sunt concentrate multe restaurante, magazine, baruri, cladiri de patrimoniu din secolul al XIX-lea.
 
Biserica Fraumünster a fost fondata in 853, chiliile sale fiind locuite de nobili pana in secolul al XII-lea. Printre caracteristici arhitectonice marcante ale bisericii se numara turnul albastru, impunator, corul in stil Romanesque, elaborata orga, insa principala atractie o reprezinta cinci vitralii magnifice realizate de Marc Chagall in 1970.
Biserica Grossmünster a fost construita intre anii 1100-1220, in stil romanic.Turnurile gemene ale bisericii Grossmunster sunt considerate drept cel mai cunoscut reper din oras.
 Muzeul Oriental Rietberg este amenajat intr-o vila, in stil neoclasic construita dupa modelul Villa Albani din Roma. Contine colectiile rafinate ale baronului Eduard von der Heydt. Exponatele din afara culturii non-europene includ sculptura indiana, imagini cu temple si sculpturi de bronz din Tibet, decoratiuni gravate chinezesti, obiecte budiste, ceramica si jad, precum si sculpturi, masti si statuete din bronz ale triburilor africane si artizanate din Pacific, Orientul Apropiat si America de Nord. 
 
 Zunfthaus zur Meisen, o casa magnifica in stilul tarziu baroc care acum gazduieste colectia de ceramica si portelan din secolul XVIII a Muzeului National Elvetian.
Muzeul national de istorie elvetian este amenajat intr-un impresionant castel si prezinta o fascinanta calatorie in istoria acestui popor. Cuprinde o colectie impresionanta si foarte vasta de artifacte antice, armurierul - unde se gasesc arme si armuri elvetiene folosite in lupta intre anii 800-1800.
 
Printre parcurile si gradinile considerate a fi cele mai interesante sunt: parcurile de pe malul lacului Zurich, Gradina Chinezeasca, Gradina Zoologica.

 Continent

Tara

Plecare din

Plecare in luna

Transport

 

Itinerariu: Zurich
Companie transport: Alitalia - Compagnia A
795
  • Durata: 8 zile
  • Plecari: 24 august
  • Transport: Avion
 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase