LiveZilla Live Help

Circuite Singapore, Asia

 
 

Despre Singapore

Singapore

Scurta istorie

Insula Singapore a fost unul dintre primele teritorii din zona Asiei de Est care au ajuns sub influenta occidentala. Compania Britanica a Indiilor Orientale a intemeiat aici un post comercial in 1819, moment la care pe insula traiau circa 1.000 de oameni, toti malaezieni. In urmatorul secol portul Singapore a avut o evolutie similara Hong Kong-ului. La inceputul sec. al XX-lea s-a intensificat imigratia chineza. In timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial Singapore a fost ocupat de japonezi, dupa care a revenit sub stapanire britanica. In 1965, dupa plecarea britanicilor si dupa separarea de Malaezia, Singapore a devenit un stat – sau mai bine zis oras-stat – independent si de 50 de ani este una dintre cele mai prospere tari ale Asiei. Astazi, dupa doua secole de sosiri de imigranti, structura etnica a insulei este una dintre cele mai diverse de pe continentul asiatic si din lume: 74% chinezi, 14% malaezieni, 9% indieni, 1% britanici s.a.

Localizare

                      Asia de SE, sudul Pen. Malacca

Populatie

                                       5.200.000

Suprafata (km2)

                                           710

Altitudine (m)

                                    nivelul marii

Limbi oficiale

                    engleza, malaeza, chineza, tamila

Moneda

                           dolar Singapore (SGD)

Fus orar fata de Romania

                                          +6 h

Principalele atractii turistice

  • Chinatown: Intr-un oras populat in proportie de trei sferturi de chinezi, existenta unui astfel de cartier poate parea absurda. Exista insa o explicatie logica: acum un secol chinezii erau inca o minoritate si aceasta parte a orasului a fost primul loc din Singapore in care acestia s-au stabilit. Acest perimetru de cateva strazi a pastrat aparenta unui orasel chinezesc de acum un secol. Strazile acestea sunt intesate de restaurante chinezesti si temple budiste. Exista si cateva cladiri aparute mai tarziu, cum ar fi Templul Hindus Sri Mariammam si Moscheea Jamae, construite de indienii tamili sositi dupa chinezi. Tot aici se afla si Muzeul Numismatic si Singapore City Gallery, un muzeu al istorie insulei.
  • Little India: Aceasta este partea insulei in care este concentrata cea mai mare parte a populatiei de origine indiana. Strazile acestei zone sunt pline de magazine de suveniruri si produse cu specific indian, restaurante indiene si temple si alte cladiri ce reproduc stilul arhitectural traditional din sudul Indiei. Templul hindus Sri Veeramakaliamman, ce dateaza din 1881 este cel mai vechi din Asia de SE. Cel mai bun moment pentru vizitarea acestei zone este in timpul sarbatorii hinduse Diwali, numita si “Festivalul Luminilor” (data variabila: oct.-nov.).
  • Bugis si Kampong Glam: Aceste doua cartiere sunt zonele in care este concentrata cea mai mare parte a populatiei malaeze a insulei. Pe strazile din aceaste zone veti gasi restaurante cu specific malaez si arabesc si numeroase moschei, malaezii fiind musulmani. Aceste cartiere sunt si unele dintre cele mai bune puncte pentru shopping din insula. Cele mai multe magazine si bazaruri se afla pe Bugis Junction, Arab Street si Victoria Street. In aceste cartiere se afla si niste temple budiste, ramasite ale comunitatii japoneze prezente aici pana la expulzarea din 1945.
  • Riverside: In acesta parte a insulei se afla fostul centr administrativ colonial britanic. Aici se afla Fantana Merlion, simbolul orasului, ce infatiseaza un peste cu cap de leu ce scuipa apa. Monumente ce amintesc de trecutul colonial al insulei sunt Resedinta Guvernatorului si statuia lui Sir Stamford Raffles, primul guvernator britanic din insula. Raul Singapore este traversat in aceasta zona de Podul Pietonal Cavenagh, cel mai vechi din Singapore, finalizat in 1869. La ambele capete ale podului inca se mai poate vedea un semn care interzice trecerea vitelor. In acest cartier predomina restaurantele cu specific occidental.
  • Orchard Road: Livezile care se intindeau odata in aceasta zona si care i-au dat numele au fost inlocuite in ultima jumatate de secol de zgarie-nori si mall-uri. Printre cladirile de statura mai mica de interes turistic se afla Muzeul de Istorie si Muzeul de Arta. In ceea ce priveste ahopping-ul, turistii pot alege din nu mai putin de 15 mall-uri.
  • Plaje: Pe langa atractiile din partea centrala, in Singapore exista si numeroase plaje. Cele mai renumite plaje se afla pe Sentosa, o mica insula situata la 1 km de coasta Ins. Singapore. Pe insula se poate ajunge fie cu metroul, fie cu telefericul. Alte plaje puteti gasi in cartierul East Coast. Fiind vorba de un cartier rezidential, zona este mai putin frecventata de turisti, in pofida faptului ca plajele se intind pe mai mult de 20 km. Temperatura aerului pe parcursul intregului an este de 29-32°C.
  • Nordul Insulei: In aceasta parte a insulei este concentrata cea mai mare parte a zonelor rezidentiale si a activitatii industriale. Exista insa si cateva puncte de interes turistic, dintre care amintim: Gradina Zoologica (ce are o sectiune deschisa si noaptea), Gradina Botanica, Gradina Japoneza (ce include si o expozitie permanenta de broaste testoase), Gradina Orhideelor si Snow City (un centru acoperit pentru practicarea sporturilor de iarna).

Transportul public

Sistemul de transport public din Singapore este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai eficiente din lume. Retelele de metrou si autobuze acopera in intregime orasul. Acest lucru elimina aproape complet nevoia vizitatorilor de a inchiria automobile sau de a lua taxiul. Exista chiar si un website, www.gothere.sg , care ofera vizitatorilor cele mai scurte trasee pentru diverse rute si chiar estimeaza costurile curselor de taxi. Reteaua de metrou din Singapore are 5 linii, 141 de statii si o lungime de 200 km. Pentru metro turistii pot cumpara cartele de o calatorie sau “tourist passes”, cartele valabile 24 h, 48 h sau 72 h, cu numar nelimitat de calatorii. Spre deosebire de orasele din China, in Singapore nu exista o cultura a mersului pe bicicleta, astfel incat benzile speciale pentru biciclisti si parcarile pentru biciclete sunt o raritate. Ricsele sunt disponibile in zonele Riverside si Chinatown si sunt destinate aproape exclusiv turistilor.

ATENTIE! La fel ca in Malaezia si Indonezia, in Singapore circulatia pe drumurile publice se desfasoara pe partea STANGA.

 Continent

Tara

Plecare din

Plecare in luna

Transport

 

Itinerariu: Singapore
Companie transport: Qatar Airways
1745
1795€
  • Durata: 9 zile
  • Plecari: 27 decembrie
  • Transport: Avion
 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase