LiveZilla Live Help

Circuite SUA, America de Nord

 
 

Despre SUA

Los Angeles, cunoscut ca L.A. ori ca „City of Angels” (Orasul Ingerilor), este cel mai mare oras din statul California si al doilea ca marime a populatiei din Statele Unite, fiind intrecut doar de New York City.

In 1781 spaniolii au intemeiat un oras in zona vestica a Statelor Unite, pe nume El Pueblo de Nuestra Senora Reina de los Angeles. Dominatia spaniola a incetat in 1821, insa Statele Unite au preluat controlul orasului 30 de ani mai tarziu. Aparitia cailor ferate, precum si celebra "Goana dupa aur" a adus in aceste tinuturi foarte multi emigranti. Stabilirea dupa 1913 aici a marilor studiouri cinematografice va avea efectul unei explozii a afacerilor, cea ce va aduce acestui oras numele de tara fagaduintei.

Orasul este denumit familiar L.A. (pronuntie, el ei) de catre locuitorii sai si are o clima sub-tropicala extrem de blanda. Extinderea enorma a zonei urbane a facut din Los Angeles orasul cu cea mai mare arie de intindere din Statele Unite. Economia orasului se bazeaza pe o diversificare foarte mare a industriei. De fapt, statul California reprezinta o putere economica clasificata la nivel mondial de state pe locul 7, iar economia orasului Los Angeles contribuie semnificativ la cea a Californiei.

Los Angeles a fost incorporat ca municipalitate in ziua de 4 aprilie 1850 — doar cinci luni inaintea acceptarii Californiei ca cel de-al treizeci si unulea stat al Uniunii, la 9 septembrie 1850. Los Angeles este capitala comitatului omonim, Los Angeles County. Conform estimarii facute de Biroul recensamantului SUA in 2005, orasul avea o populatie de aproximativ 3,8 milioane de locuitori, fiind centrul economic si cultural al unei zone metropolitane extinse, cunoscuta ca Los Angeles–Long Beach–Santa Ana, cu o populatie totala de peste 12,9 milioane de oameni.

Los Angeles este unul dintre cele mai importante centre culturale, stiintifice, educationale, tehnologice si comerciale ale lumii. A fost gazda a doua editii a Jocurilor Olimpice, in 1932 si 1984. L.A. este gazda a numeroase institutii de renume mondial intr-o multitudine de domenii profesionale si culturale. In mod special, orasul Los Angeles este liderul mondial al producerii si difuzarii mijloacelor de divertisment accesibile tuturora, filme, programe de televiziune si inregistrari de muzica.

Los Angeles este unul dintre cele mai cosmopolite locuri ale lumii. Oameni de pretutindeni au fost constant atrasi de calitatea sa de oras deosebit, vremea sa extrem de blanda, pozitionarea sa geografica de-a lungul a ceea ce se numeste geografic Pacific Rim Gateway, stilul de viata vibrant, energia ce pare a se degaja de pretutindeni si de speranta realizarii visului american (American Dream).Continent

Tara

Plecare din

Plecare in luna

Transport

 

Itinerariu: San Francisco
Companie transport: KLM
1379
  • Durata: 9 zile
  • Plecari: 11 octombrie
  • Transport: Avion
 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase