LiveZilla Live Help

Circuite Maroc, Africa

 
 

Despre Maroc

Casablanca este cel mai mare oras si port al Marocului, totodata printre cele mai mari centre comerciale ale Africii.

Aici isi au locul cele mai mari universitati si monumente nationale, printre care Universitatea Hassan II si Marea Moschee Hassan II.

Casablanca impresioneaza prin modernitate, bulevarde largi animate si cladiri bine intretinute, inalte, de culoare alba, in stil arabo-andaluz, cu numeroase detalii. Putine lucruri aici se conformeaza imaginii clasice orientale. Strazile pornesc precum razele soarelui din Place de Nations Unies. Acest loc este centrul orasului si totodata locul unde orasul modern se intalneste cu Medina. Autoritatile coloniale franceze au acordat o atentie deosebita orasului. Centrul colonial din Casablanca nu este deloc mic si ofera o frumusete revigoranta.

Daca cautati vreun loc dintr-o secventa a filmului Casablanca, o sa aveti mult de cautat; pentru asta mergeti in orasul vechi. Acesta este mic, imprejurat de case mici si cateva locuri de o reala frumusete si adaposteste cateva mii de locuitori. Pe aceste stradute inguste puteti cumpara orice, de la animale pana la mirodenii la kilogram. Intr-un colt, mirosul produselor de patiserie va va face sa salivati, iar in alt colt puteti achizitiona cateva varietati de masline.

Cele mai importante atractii turistice ale fermecatorul oras marocan sunt:

Moscheea Hassan al II-lea se afla la tarmul marii si domina intregul oras. Hassan al II-lea este fara indoiala una dintre cele mai frumoase cladiri construite vreodata, a treia moschee ca marime din intreaga lume si totodata cea mai scumpa. S-au cheltuit 800 milioane dolari pentru ridicarea acestui monument arhitectural, suma la care au contribuit toti marocanii printr-o taxa impozabila.

Palatul Mohamed al V-lea este unul dintre cele mai bune exemple ale arhitecturii coloniale franceze. Este cunoscut drept Palatul Natiunilor Unite. Cladirea este situata in centrul orasului Casablanca si adaposteste diferite institutii precum: Banca Nationala, Consulatul Francez, Posta, Palatul Justitiei si Prefectura. 

Marabout - Altarul lui Sidi Abderrahman este construit dincolo de Corniche, pe un promontoriu stancos accesibil doar cand apa oceanului se retrage. Este interzis vizitatorilor care nu sunt musulmani, insa acestia pot vizita cartierul mic si plaja din criptelor pitoresti.

Biserica Catolica Notre Dame de Lourdes, ce dateaza din anii 1950, este caracterizata de enorma "gluga" din beton cu micul crucifix de deasupra intrarii. Interiorul bisericii este iluminat printr-un vitraliu cu suprafata de 800 m patrati.

Muzeul Iudaismului Marocan (Muzeul Evreilor din Casablanca) este singurul de acest fel din lumea araba si reprezinta un exemplu de toleranta intre cele doua culte religioase. Aici sunt expuse diverse aspecte ale traditiilor si vietii de zi cu zi a evreilor - carti Tora, Lampi Chanukah, contracte de casatorie "ketubofs" si imbracaminte traditionala.
  

 

 Continent

Tara

Plecare din

Plecare in luna

Transport

 

Itinerariu: Casablanca
Companie transport: Turkish Airlines
745
  • Durata: 9 zile
  • Plecari: 20 octombrie, 26 octombrie
  • Transport: Avion
Itinerariu: Casablanca
Companie transport: Turkish Airlines
925
  • Durata: 9 zile
  • Plecari: 28 decembrie
  • Transport: Avion
 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase